Tommy Ahlers forlader Folketinget: 'Jeg må nok erkende, at den politiske kultur er for stærk til, at jeg kan forandre den'

Venstres tre største stemmeslugere har nu alle forladt Folketingsgruppen.

Tommy Ahlers beskriver sig selv som politisk iværksætter. På sin hjemmeside skriver han desuden, at han vil 'rykke ved vanetænkningen og de låste positioner og skubbe dansk politik et nyt sted hen'.

Men nu erkender 45-årige Tommy Ahlers, at vanetænkningen er for stærk og positionerne for låste. Selv for ham.

- Jeg må nok erkende, at den politiske kultur er lidt for stærk til, at jeg kan forandre den, siger Tommy Ahlers, som har besluttet ikke at vende tilbage til Folketinget efter sommerferien.

- Mine kompetencer matcher ikke helt den måde, politik bliver lavet på. Og så vil jeg hellere bruge mine kompetencer på at hjælpe grønne iværksættere med udvikle deres virksomheder og påvirke politik derigennem, tilføjer han.

Det er kun et par år siden, der var valg, og hvor rigtig mange vælgere satte deres kryds ved dig. Svigter du ikke de støtter?

- Nej, jeg forlader Folketinget med oprejst pande. Jeg har været med til at skabe nogle forandringer i det her land både som minister, hvor jeg var med til at skabe et mere fleksibelt uddannelsessystem, og som en del af Venstre, hvor jeg sammen med Jakob (Ellemann-Jensen, red.) har været med til at sende Danmark i en grønnere retning.

- Vi var nogle af de første, der gik fuldtonet ind for en CO2-afgift. Det var nogle af de ting, jeg lovede mine vælgere dengang, svarer Tommy Ahlers.

Som uddannelsesminister kæmpede Tommy Ahlers blandt andet imod 'perfekthedskulturen', som han mener hersker i det danske uddannelsessystem. I dag erkender han selv at have fejlet i forhold til sin mission om at ville ændre ved vanetænkningen i dansk politik. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Ritzau Scanpix)

Du er jo ikke den eneste, der har forladt Venstre inden for en kort periode. Lars Løkke, Inger Støjberg, Britt Bager og Marcus Knuth har også forladt partiet – er der også en smule protest i dit exit?

- Nej. I modsætning til de øvrige gør jeg det (forlader partiet, red.) med et håb om, at det fremover vil gå rigtig godt for Venstre.

- Jeg synes, Jakob (Ellemann-Jensen, red.) gør det rigtig godt, understreger Tommy Ahlers.

Men lader du ikke Venstre i stikken på et rigtig dårligt tidspunkt?

- Nej, det synes jeg ikke. Venstre er på vej det rigtige sted hen, og med Jakob (Ellemann-Jensen, red.) i spidsen skal Venstre nok klare det rigtig godt.

Kan man sige, at du har været i politik sådan lidt for sjov?

- Nej, overhovedet ikke. Det er ikke sådan, at jeg har siddet til nogle kedelige møder og fået noget sur kaffe og derfor har forladt politik.

- Jeg har knoklet med det her og brugt alt min tid på det i tre år. Jeg har givet det en fair chance, og jeg har også skabt reelle forandringer, så jeg synes godt, at jeg med oprejst pande kan sige: Nu stopper jeg her, svarer Tommy Ahlers.

I videoen kan du høre, hvad Jakob Ellemann-Jensen svarede, da Tommy Ahlers meldte sin afgang.

Ellemann-Jensen: Jeg er brandhamrende ærgerlig

Tommy Ahlers og Jakob Ellemann-Jensen blev udnævnt som ministre samtidigt under Lars Løkkes regering.

På samme måde stod de to side om side, da Tommy Ahlers tidligere i dag lod sig interviewe om sit exit.

Her lagde Venstres partiformand heller ikke skjul på, at han er ærgerlig over nu at måtte undvære en af sine åbenlyse støtter.

- Venstre skylder Tommy Ahlers for at have ydet en formidabel indsats, siger Jakob Ellemann-Jensen og tilføjer:

- Tommy efterlader selvfølgelig et hul, men det efterlader også en arv i Venstres folketingsgruppe, som er blevet inspireret af en, som kom udefra. Det har gjort noget godt, og jeg vil hellere hæfte mig ved de positive ting, for ærgrelsen er så rigeligt til at få øje på.

I samme ombæring kom Jakob Ellemann-Jensen med en opfordring til andre som Tommy Ahlers om at gøre forsøget med at bryde med de låste positioner i dansk politik.

- Dansk politik har brug for flere som Tommy Ahlers, ikke færre. Christiansborg har brug for nogle mennesker, som kan nogle andre ting, og som kan ruske lidt op i det. Det håber jeg, at andre også vil gribe muligheden for at gøre, sagde han.

Facebook
Twitter