Tommy Ahlers i 2015: "Lars Løkke? Han har aldrig været ude og lave noget privat"

Den nye uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har tidligere angrebet regeringen.

Tommy Ahlers og Lars Løkke Rasmussen foran Christian IX's Palæ. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer nye ministre for dronningen på Amalienborg Slot, onsdag formiddag den 2. maj 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Regeringens nye uddannelses- og forskningsminister bliver erhvervsmanden Tommy Ahlers. Han er hentet udefra.

Tommy Ahlers er blandt andet kendt for iværksætterprogrammet "Løvens hule" på DR1

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) motiverede foran Amalienborg valget af Tommy Ahlers på følgende vis:

- Tommy Ahlers er visionær, fremtidsorienteret og den helt rigtige mand at sætte i spidsen for at drive vores uddannelses- og forskningspolitik ind i fremtiden, sagde statsministeren.

Han understregede, at Tommy Ahlers er parat til at søge opstilling ved næste folketingsvalg for Venstre. Han har tidligere stillet op til folketingsvalget for De Konservative. Det var i 1998.

- Min politiske erfaring er begrænset, men det er en fantastisk mulighed, jeg ikke kunne sige nej til, siger Tommy Ahlers.

Men den nye uddannelses- og forskningsminister har tidligere været i et frontalt angreb på regeringen.

42-årige Tommy Ahlers har sågar langet ud efter statsministeren. I en artikel i Jyllands-Posten, Finans, kritiserede han, at ingen ledende politikere nogensinde har tjent penge til det danske samfund:

- Lars Løkke? Han har aldrig været ude og lave noget privat. Kristian Thulesen Dahl? Helle Thorning? Hele vejen rundt. De har aldrig været ude og skabe arbejdspladser, vokse omsætningen og få et salgsteam til at fungere. Det er egentlig ikke så underligt, at de kun kan finde ud af at bruge penge. For de har aldrig prøvet andet, sagde Tommy Ahlers i 2015.

Tommy Ahlers har også over for Euroman foreslået en forskerskat for iværksættere, at forbyde realkreditlån for folk under 35, så man ikke binder sig økonomisk og derfor er mere tilbøjelige til at tage chancer.

Tommy Ahlers har også kritiseret transportminister Ole Birk Olesen (LA), der ikke var lykkedes med at få en tilstrækkelig god taxilov igennem, mente Tommy Ahlers:

- "Tælle til 90" kan ikke være grund nok for en virkelig dårlig ny taxilov. Sædefølere!! Velkommen til 70'erne. Om igen Ole, skrev Tommy Ahlers på Twitter.

Kritikken kom tilbage i starten af sidste år, hvor debatten om, hvorvidt kørseltjenesten Über skulle integreres i den nye taxilov, vakte røre.

Og så har Tommy Ahlers revset de danske universiteter for ikke at være hårde og elitære nok. Han har også flere gange sagt, at han synes, at danske iværksættere mangler ambitioner.

- Jeg har masser af visioner og masser af holdninger. Men nu har jeg været vidende om det her i 14 timer, så jeg skal lige ind i stoffet, siger Tommy Ahlers i dag foran Amalienborg.

Dagen i dag forløber nu med overdragelser af de enkelte ministerier.

FacebookTwitter