Top-socialdemokrater til anonym forfatter: Vi ved hvem du er

To fremtrædende socialdemokrater hævder at vide, hvem den hemmelige forfatter er.

Bogen 'Den hemmelige socialdemokrat' er skrevet af en anonym forfatter - der ifølge forlaget sidder i Folketinget. (© Scanpix)

Vedkommende, der har skrevet de seneste dages mest omtalte bog, har valgt at være anonym.

Men den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) skriver på sin Twitter-profil, at han godt ved, hvem den anonyme forfatter til bogen "Den hemmelige socialdemokrat" er.

- Ingen i S-gruppen kan være i tvivl om, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Genkendt bitterhed, skriver han mandag aften.

Bødskov opfordrer forfatteren til at stå frem og fortælle, hvorfor han eller hun "svigter partifæller".

- Bagvaskelse og løgn

Heller ikke Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er i tvivl om, hvem forfatteren er, skriver hun:

- Har nu læst #denhemsocdem. Jeg er fuldkommen målløs. Det er jo bagvaskelse og løgn i ubegribelige mængder. Åbenlyst, hvem der er forfatter, skriver Rosenkrantz-Theil på sin Twitter-profil.

Da DR Nyheder får fat på Pernille Rosenkrantz-Theil mandag aften, spørger vi hende, hvem forfatteren er.

- Ikke så svært at tyde

- Jeg ved ikke hvem det er, men jeg mener, det er åbenlyst, hvem det er. Der er en forskel, siger hun og fortsætter:

- Når man er kolleger med folk gennem flere år, er det ikke så svært at tyde, siger hun.

Hvem mener du, det er?

- Det vil jeg slet ikke kommentere på, når jeg ikke kan dokumentere det, siger Pernille Rosenkrantz-Theil og opfordrer forfatteren til at stå frem.

Kritiseret for ikke at stå frem

Bogen, der udkom mandag, beskæftiger sig ifølge forlaget People's Press med interne kampe om magten, spillet mellem Bjarne Corydon, Henrik Sass Larsen og Helle Thorning-Schmidt samt dannelsen af S-R-SF-regeringen.

Det er ikke kun Morten Bødskov og Rosenkrantz-Theil, der opfordrer socialdemokraten til at stå frem. Også politisk ordfører Maja Panduro har tidligere kritiseret forfatterens anonymitet.

- Jeg stiller altid gerne op og forsvarer vores partis politiske valg, men jeg anmelder ikke skønlitteratur - slet ikke, når det er skrevet af en tøsedreng (eller -pige), der ikke tør stå offentligt frem, sagde politisk ordfører Maja Panduro lørdag.

Forlaget selv forsikrer, at der er tale om en politiker, som har været medlem af Folketinget i flere år.

Gennem de seneste døgn har socialdemokraterne stået i kø for at afvise, at de er forfatteren til bogen. Det har Karen Hækkerup, Magnus Heunicke og Mogens Jensen blandt andre gjort.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Bødskov.