Toppolitikere vil have mere fri

Partiledere og ministre har svært ved at finde tiden til at læse, løbe, lære græsk og være sammen med børnebørnene. Og det præger deres nytårsforsæt.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr har sat det mål for næste år, at flere virksomheder skal eksportere. Men hun har også et privat nytårsforsæt om at løbe mere. (Foto: LUONG THAI LINH © Scanpix)

Når man er partileder eller minister, er det svært at få tid til sig selv og familien. Det viser de nytårsforsæt for 2012, som en række politikere har.

Vækstminister Ole Sohn har sat sig for at være mere sammen med sit barnebarn på otte måneder.

- Han er ufatteligt sjov og dejlig at følge, den udvikling han gennemgår. Så det vil jeg gerne være en del af.

- Men hvordan er udsigterne til det, når du er blevet minister?- Det er jo hele tiden en kamp og en prioritering. Men den mulighed, jeg har for at prioritere, prioriterer jeg i forhold til barnebarnet, siger Ole Sohn.

Barfoed vil læse

Den konservative leder Lars Barfoeds nytårsforsæt er, at han, når nu han ikke er minister længere, skal læse nogle af de mange bøger, han har købt. Blandt andet biografier om Cæsar og Churchill. Og han planlægger også at gennempløje nogle bind af Verdenshistorien.

- Mens jeg var minister, havde jeg hver aften og weekend stakkevis af sager, jeg skulle læse. Det må dog alligevel være muligt nu at få lidt mere tid til at læse nogle bøger, siger Lars Barfoed.

Pia Kjærsgaard vil stadig lære græsk

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaards nytårsforsæt er det samme som sidste år:

- Så det er jo lidt flovt. Jeg vil så gerne lære græsk. Jeg mener det, hver gang jeg siger det. Men så tager den ene dag den anden, så går det lidt i glemmebogen, siger Pia Kjærsgaard. Hun vil bruge sproget, når nu er på ferie i Grækenland.

- Der er så mange dejlige gamle grækere, der bor omkring os, som kun kan græsk, og som vældigt gerne vil fortælle os en masse ting. Og så står man der og ser dum ud.

Finansminister Bjarne Corydon holder også fast i et gammelt nytårsforsæt:

- Jeg vil gerne tabe mig. Det har jeg villet hvert år de sidste ti år, siger han.

Løbeture og mere eksport

Handelsminister Pia Olsen Dyhr har både nytårsforsæt for privatlivet og arbejdslivet:

- Mit nytårsforsæt er rent privat, at jeg skal tage mig sammen og få løbet noget mere, så jeg får mere energi som minister. For det andet er det, at jeg skal have langt flere virksomheder til at eksportere, så dansk økonomi får det bedre, siger hun.

I dag eksporterer cirka halvdelen af danske virksomheder. Det mål vil Pia Olsen Dyhr gerne øge til 60 procent. Og i forhold til det private mål om løbeture er målet tre gange om ugen. I øjeblikket bliver det kun til én:

- Det er simpelthen næsten umuligt at komme ud at løbe, men mon ikke det bliver bedre, når det er lyst i længere tid?

Vestager vil komme til tiden

Andre ministre nævner alene arbejdsrelaterede nytårsforsæt, når de bliver spurgt:

- At komme godt og grundigt igennem foråret 2012, hvor der venter et kæmpestort ansvar for EU-området for mig, siger justitsminister Morten Bødskov.

- Mere vækst i Danmark og altid komme til tiden, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

- Komme til tiden - er der et problem der?- Nej, men jeg forsøger altid at ordne tusind ting, og så bliver jeg altid ét eller to minutter forsinket, og det er jeg også lige ved at være nu.

Søn skal sove længere

Miljøminister Ida Auken har ikke selv noget nytårsforsæt. For hun mener, det er forkert at vente til 1. januar, hvis man har sat sig noget for. Alligevel kunne hun godt tænke sig, at hendes søn på knap et år havde et. Han vækker hende nemlig klokken 5 om morgenen.

- Hvis jeg kunne få ham til at have et nytårsforsæt, må det gerne være at sove lidt længere.

- Hvor længe skal han sove?- Bare lige til klokken seks - halv syv. Så bliver mit liv meget bedre, siger den trætte minister.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter