Tour-direktør: Tour de France begynder i Danmark i 2021

Efter stor forvirring bekræfter direktør nye detaljer om dansk Tour-start.

"I København er der flere cykler end indbyggere. Det er en historie om et møde mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby", siger Tour-direktør Christian Prudhomme.

Der er gode nyheder for danske cykelfans.

Efter flere års kamp er det tilsyneladende lykkedes at få verdens største cykelløb til Danmark.

Tour de France indledes nemlig i den danske hovedstad, København, i 2021, lyder det fra løbsdirektør Christian Prudhomme til det franske medie Europe 1.

- I København er der flere cykler end indbyggere. Det er en historie om et møde mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, siger Tour-direktøren.

- Jeg er imponeret over antallet af folk, der cykler i København. I København er der mange, som cykler per indbygger. I København cykler børn i skole, og der er mange, der ser Tour de France i fjernsynet, siger Christian Prudhomme i det korte radioklip på hjemmesiden.

Der har været forvirring om nyheden. 10 minutter efter, at mediet lagde artiklen på sin hjemmeside, slettede de historien igen. Kort før klokken 15 er artiklen dog igen på hjemmesiden.

I den nye og længere version beskriver mediet også, at den første etape er en 13 kilometer enkeltstart i København.

Anden etape bliver 190 kilometer lang fra Roskilde og med slutdestination i Nyborg. Dermed skal cykelrytterne krydse Storbæltsbroen.

Tredje og sidste etape starter i Vejle og slutter efter 170 kilometer i Sønderborg.

Finansminister Kristian Jensen (V) bekræftede også nyheden på Twiitter.

- Så blev det officielt! Tour de France starter i Danmark i 2021. Det bliver kæmpe med en af verdens allerstørste og mest omtalte sportsbegivenheder på dansk jord. Jeg glæder mig allerede, skriver han på det sociale medie.

Men Kristian Jensen trak sit tweet tilbage:

- Nogle gange er man for hurtig. Og når den artikel, som man linker til bliver trukket tilbage, så trækker jeg også mit forrige tweet tilbage :-), skriver han.

Statsministeriet ønsker ikke at kommentere historien over for DR Nyheder.

Det er ikke nogen hemmelighed, at en dansk Tour-start længe har været på tegnebrættet. En dansk delegation har været nede og besøge Tour de France flere gange.

Tour de France-direktøren Christian Prudhomme har dog også kun haft rosende ord over for det dansk tourbud.

- København er verdens bedste cykelby. Den er langt foran de fleste andre byer, når det gælder bløde trafikanter og cykler. Vi vil gerne styrke båndet mellem cykelløb og almindelige cyklister. Det er det, jeg kan sige, sagde Christian Prudhomme til TV 2 Sport i oktober 2017.