Træder tilbage efter 10 år: Frederiksberg skal have ny borgmester

Jørgen Glenthøj stopper som borgmester på Frederiksberg. Han vil overlade posten til 31-årige Simon Aggesen.

Han har været borgmester på Frederiksberg siden 2010, men nu er det slut. Jørgen Glenthøj træder tilbage. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Når kommunalbestyrelsen på Frederiksberg træder sammen mandag, skal den vælge en ny borgmester. Den nuværende, Jørgen Glenthøj (K), ønsker nemlig at stoppe.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Glenthøjs exit er aftalt med partierne bag hans konstituering, hvilket dækker over Socialdemokratiet, De Radikale, Venstre og Liberal Alliance.

Jørgen Glenthøj fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men han stiller ikke op til genvalg ved næste kommunalvalg.

På mandag mødes kommunalbestyrelsen på Frederiksberg rådhus, hvor man forventer, at de vælger den 31-årige Simon Aggesen, som også er Konservativ, som ny borgmester.

Det sker, fordi den brede konstitueringsaftale, der blev indgået ved det seneste kommunalvalg, tildeler borgmesterposten til Det Konservative Folkeparti i den nuværende valgperiode.

Simon Aggesen (K) står til at blive ny borgmester i Frederiksberg Kommune. (Foto: Kamilla Mærsk © (c) DR)

Simon Aggesen har været medlem af Kommunalbestyrelsen siden 2009 og er lige nu rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Jeg er først og fremmest utrolig glad og stolt over, at en enstemmig Konservativ gruppe har valgt at pege på mig som deres mand, siger Simon Aggesen.

Selvom Simon Aggesen er halvt så gammel som sin forgænger, så understreger han, at der ikke kommer til at ske et kursskifte i politikken i Frederiksberg Kommune.

- Lige som næsten alle andre, der bor her, er jeg stolt og glad for vores by, så det bliver ikke et kursskifte - det bliver et generationsskifte, siger Simon Aggesen og fortsætter:

- Fordi jeg er 31 år, griber jeg måske tingene an på en anden måde, men politikken er den samme.

Det vigtigste for den måske kommende borgmester bliver da også at sikre, at de, der bor på Frederiksberg, fortsat kan være glade og tilfredse med deres by.

- Jeg er gået til valg på en række kerneområder, men frem for alt bliver det at drive en velfungerende by, siger Simon Aggesen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter