Træningen af irakiske soldater genoptages 1. marts

8. januar blev træningen af irakiske styrker stoppet efter et missilangreb.

Al-Asad-basen blev i starten af januar udsat for iransk missilangreb. Siden har koalitionens træningsmission været sat på pause. (Arkivfoto) (Foto: JOHN DAVISON © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Danmark er klar til at genoptage træningen af irakiske styrker på Al-Asad-basen, der i januar blev udsat for et iransk missilangreb, oplyser Forsvarsministeriet.

Koalitionens træningsopgaver på basen har været sat på pause siden angrebet på basen 8. januar, men nu kan de danske soldater altså vende tilbage.

Træningen ventes genoptaget 1. marts. Det sker på baggrund af en konkret vurdering fra koalitionens ledelse.

- I kampen mod terror er det vigtigt, at Irak ikke igen bliver arnested for terroristers rekruttering og træning, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) og tilføjer:

- Derfor er det vigtigt, at vi genoptager træningen af irakisk sikkerhedspersonel, så de på den lange bane selv kan varetage trygheden for Irak.

- Vores danske soldaters sikkerhed, mens de løser den vigtige opgave, har selvfølgelig højeste prioritet.

Danmark har siden 2014 deltaget i den internationale koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Det iranske missilangreb 8. januar var en reaktion på USA's drab på den iranske topgeneral Qassem Soleimani.

Siden har de danske soldater været i venteposition, men nu er situationen tilstrækkeligt normaliseret til at genoptage træningen.

- Sikkerhedssituationen vurderes ikke at være anderledes nu end før det iranske missilangreb på Al-Asad-basen den 8. januar. Derfor vurderes det også forsvarligt at genoptage træningen, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

/ritzau/