Trafik-direktør: Jeg kendte ikke Behnke før han blev formand

Direktøtren for Rådet for Sikker Trafik afviser, at hans konservative baggrund har haft betydning i forhold til de kritiserede lønstigninger, som nu koster Tom Behnke formandsposten i Rådet for Sikker Trafik.

Anders Rosbo, Direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Der var ikke tale om vennetjenester eller kammerateri blandt konservative, da Tom Behnke gav Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik, lønforhøjelser uden at orientere Justitsministeriet eller rådets forretningsudvalg.

Direktør Anders Rosbo afviser, at lønforhandlingernes gunstige karakter skulle have noget med hans fortid i Det Konservative Folkeparti at gøre.

- Det kan jeg love dig for - det er der ikke. Jeg har aldrig mødt Tom Behnke, før at jeg mødte ham som bestyrelsesformand. Men det er korrekt, at jeg har arbejdet for de konservative for 18 år siden, siger Anders Rosbo.

En hel almindelig lønforhandling

Aftalerne mellem formanden Tom Behnke og Anders Rosbo har betydet, at direktørens udbetalte løn - inklusiv pension og værdien af fri bil - er steget med 27 procent fra 2007 til 2011, hvor årslønnen alene nåede 1,1 millioner kroner.

Helt almindeligt, lyder det fra Anders Rosbo.

- Jeg har haft en ganske almindelig lønforhøjelse, som er aftalt med min formand to gange - og ja, der er tale om en pæn lønstigning, men jeg synes også, at vi gør det rimeligt fornuftigt her i Rådet for Sikker Trafik.

Men er du de lønstigninger værd?

- Ja, det synes jeg naturligvis, ellers havde jeg jo ikke forhandlet dem hjem.

Formalia ikke på Plads

Men Rigsrevisionen ser anderledes på den sag. I en rapport fremgår det, at lønforhøjelserne er udtryk for en ikke "ordentligt og redeligt" omgang med skatteborgernes penge, og at aftalerne er kritisable, fordi hverken Justitsministeriet eller rådets forretningsudvalg er blevet orienteret om lønforhøjelserne - stik mod rådets vedtægter.

Tom Behnke tog fredag konsekvensen af kritikken og trak sig som formand for Rådet for Sikker Trafik. Han forklarer i en pressemeddelelse, at der er sket en misforståelse, som har gjort, at de relevante parter ikke er blevet underrettet.

En fejl som ærgrer Anders Rosbo.

- Jeg har haft nogle helt almindelige lønforhandlinger. Det viser sig så, at formalia ikke har været overholdt, og det er jeg jo ærgerlig over, at de ikke har været, siger han. En undersøgelse hos Kammeradvokaten, skal slå endeligt fast om lønstigningen er i strid med reglerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk