Transportminister vil ændre udskældte parkeringsskive-regler

Transportministeren vil give bilister mere frihed til selv at vælge, hvad de vil sætte p-skiven på, når de parkerer på tidsbegrænsede pladser.

(Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) varsler nu et opgør med en af de mest forvirrende parkeringsregler, der har givet bilister både grå hår og parkeringsbøder.

Fremover skal det være valgfrit, hvordan man som bilist indstiller parkeringsskiven, når man parkerer på pladser, hvor tidsbegrænsningen endnu ikke er trådt i kraft.

Som reglerne er i dag, skal parkeringsskiven indstilles til det øjeblik, hvor tidsbegrænsningen træder i kraft.

Det betyder eksempelvis, at hvis der på en parkeringsplads er tidsbegrænset parkering mellem klokken 9 og 17, så skal P-skiven indstilles til klokken 9.00, hvis man ankommer før det tidspunkt.

Med forslaget vil det blive valgfrit, hvorvidt man vil sætte P-skiven til det tidspunkt, tidsbegrænsningen begynder eller til det tidspunkt man reelt ankommer. Eksempelvis klokken 23.00, hvis begrænsningen er som nævnt herover.

- Den regel har vist sig at være svær at forstå for mange, og det har resulteret i bøder, som bilisterne med rette har opfattet som værende urimelige, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Ministeren har derfor sendt et udkast til en ny bekendtgørelse i høring. Bliver forslaget vedtaget, betyder det altså, man fremover kan vælge mellem at indstille til ankomsttidspunktet eller tidspunktet for tidsbegrænsningens begyndelse.

Facebook
Twitter