Tre Venstre-folk har forladt partiet på en uge

Jens Rohde er endnu en i rækken af markante Venstre-folk, der helt forlader blå blok.

Kåre Traberg Smidt har meldt sig ind i Alternativet (© Venste)

- Jeg melder mig ind i Radikale Venstre. Det er der behov for.

Sådan lyder det lørdag aften fra det mangeårige Venstre-medlem Jens Rohde, der har meldt sig ud af Venstre på grund af partiets stramme asyl- og udlændingepolitik.

Jens Rohde følger dermed i slipstrømmen af to andre Venstre-folk, der har forladt partiet bare inden for en uge.

For en uge siden valgte folketingskandidat Kåre Traberg Smidt at melde sig ud af partiet - også i protest mod partiets asylpolitik. Han meldte sig i stedet for ind i Alternativet.

Og midt på ugen var det tidligere medlem af Venstres hovedbestyrelse og nuværende lokalformand og folketingskandidat Michael Jellesmark, der meldte sig ud til fordel for Alternativet.

Af de tre, der er hoppet af, er Jens Rohde uden tvivl den vigtigste af dem, der er hoppet ud af Venstre den seneste uge, lyder vurderingen fra DR Nyheders politiske analytiker, Jens Ringberg.

- Jellesmark var relativt ukendt, og Kåre Traberg Smidt havde i meget lang tid været i opposition til Venstres udlændingepolitik, siger Jens Ringberg.

Lige nu er der ikke den helt store nervøsitet i Venstres top, mener Jens Ringberg.

- Der skal flere personer til, før man for alvor kan tale om en mærkbar politisk afskalning fra Venstre – enten fra partiets folketingsgruppe, eller meget kendte skikkelser, for eksempel tidligere toppolitikere, siger den politiske analytiker.

Facebook
Twitter