Trekløver vil lade offentligt forbrug vokse 0,3 procent

Der bliver hverken tale om nulvækst eller minusvækst under den nye regering, fremgår det af regeringsgrundlag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (im) præsenterer nyt regeringsgrundlag sammen med Konservatives leder Søren Pape Poulsen (th) og Liberal Alliances leder Anders Samuelsen (tv). (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Det mest ambitiøse, liberale regeringsgrundlag, Danmark nogensinde har set. Sådan har Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, på forhånd karakteriseret det regeringsgrundlag, der præsenteredes søndag.

Alligevel bliver der ikke tale om, at partiets mål om at mindske den offentlige sektor, bliver til virkelighed, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Det offentlige forbrug vil vokse 0,3 procent årligt, hvis den politik, som regeringen ønsker, bliver gennemført, fremgår det.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik til valg på nulvækst. Han opfordrede på søndagens pressemøde til at se på helhedsbilledet i diskussionen om offentligt forbrug.

- Der har været en tendens til, at man har interesseret sig for det forkerte. Altså den her vækst i det offentlige forbrug. Men det er kun en del af billedet, siger han.

- Vores langsigtede ambition er at have en privat sektor, som vokser hurtigere end den offentlige sektor. Men den offentlige sektor må gerne vokse. Så længe vi flytter flere ind i beskæftigelse i den private sektor, så kan vi sætte skatten ned.

De Konservatives Søren Pape Poulsen kommenterede også stigningen i det offentlige forbrug.

- Det vigtigste er, at vi kan skabe et samfund, hvor den private sektor vokser mere end den offentlige sektor. Så er vi på rette vej, siger partiformanden.

Regeringen vil til foråret fremlægge en opdateret plan for dansk økonomi frem til 2025.

Det var netop forhandlingerne om 2025-planen, der gik så meget i hårdknude, at statsminister Lars Løkke Rasmussen besluttede at invitere LA og K med i regeringen.

/ritzau/