Tema Trepartsforhandlinger

Trepartsforhandlinger: LO afviser skattelettelser

Et eventuelt økonomisk råderum skal i stedet gå til at udbygge velfærden, lyder det fra LO’s formand, Lizette Risgaard.

Side om side med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviste Lizette Risgaard skattelettelser. (© (c) DR)

Skulle det lykkes at få flere flygtninge i arbejde via trepartsforhandlingerne og dermed skabe et økonomisk råderum, skal pengene ikke gå til skattelettelser.

Det siger LO-formand Lizette Risgaard på pressemødet efter det indledende sættemøde mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Trepartsforhandlinger

Det er et stort ansvar, der hviler på repræsentanterne for regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne, når de går i gang med trepartsforhandlingerne. Succesen ved en sådan forhandling handler i høj grad om at skabe realistiske forventninger til resultatet.

Gå til tema

- Jeg har i dag sagt ved bordet, at vi ikke ser, at der overhovedet er råd til skattelettelser, hverken i toppen eller i bunden, siger hun:

- Det mulige råderum, vi eventuelt kan skaffe, ser vi i stedet skal bruges på at udbygge den velfærd, vi under krisen har været nødt til at skære på, siger Lizette Risgaard.

Dagens sættemøde indledte trepartsforhandlingerne, hvis førsteprioritet er at få flere flygtninge i arbejde.

Og selvom parterne nok ikke kan blive enige om, hvad et eventuelt økonomisk råderum skal bruges til, var de enige om, at Danmark står over for en alvorlig udfordring.

Desuden roste parterne hinanden for at gå konstruktivt ind i forhandlingerne med åbent sind.