Troels Lund: Danmark består af andet end grøn energi

Danmarks vækstminister advarer mod kun at fokusere på grøn energi

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), debatterer torsdag aften klimapolitik i Debatten på DR2, hvor beskeden var klar: Dette samfund består af andet end grøn energi.

Mens statsledere og klimaministre i Paris i disse timer arbejder på at få en klimaaftale i hus, maner den danske regering til besindighed. Danmark er et grønt foregangsland, men vi skal også gode vilkår for andre virksomheder end de grønne, lyder det nu.

- Dette samfund består jo også af andet end kun grøn energi. Det er vigtigt, vi stadig har mulighed for at have produktionsvirksomheder. Vi har for eksempel en PSO-afgift, der går til at betale den vedvarende energi, på otte milliarder kroner, og det er et meget højt beløb, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) torsdag i Debatten på DR2.

Folk undrer sig

Den danske regering har af samme grund sænket energiafgifter og klimaambitioner, men det får ifølge ministeren ikke konsekvenser for Danmarks indflydelse i det internationale klimasamarbejde.

- Nej, det mener jeg bestemt ikke, svarer ministeren på spørgsmålet om, hvorvidt Danmarks stemme i Paris er blevet svagere på grund af regeringens politik.

Det er tidligere klimaminister og klimakommissær Connie Hedegaard ikke enig i.

- Jeg er lige kommet hjem fra Paris, og man kan godt mærke, at folk undrer sig. Der var en meget, meget kritisk artikel i New York Times forleden dag. Lige når resten af verden rykker, så er der nogen, der spørger: Hvordan kan det være, at nogle ting går i den anden retning i Danmark? siger hun.

Se hele udgaven af Debatten, hvor Clement Kjersgaard stiller spørgsmålet: Hvordan bør Danmarks klimapolitik se ud?

Facebook
Twitter