Troels Lund i vidneskranken: Vi talte ikke om skattesagen

Troels Lund Poulsen (V) afviste igen over for Skattesagskommissionen, at sagen blev drøftet i Venstre

Troels Lund Poulsen i skattesagskommissionen. (Foto: © Mads Nissen, Scanpix)

Som rosinen i pølseenden indtog tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) onsdag eftermiddag vidnestolen i Skattesagskommissionen.

Det er et år siden, at Troels Lund Poulsen første gang vidnede i kommissionen.

Den gang afviste han, at Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks private skattesag på nogen måde blev drøftet i Venstres ledelse. Og han afviste, at han talte med andre end sin særlige rådgiver om rygtet om Stephen Kinnicks seksualitet.

- Jeg skal ikke udelukke, at jeg på et enkelt møde har spurgt, om en afgørelse var på vej, sagde Troels Lund Poulsen under afhøringen i dag.

Forelagt Venstres daværende kommunikationschef og Lars Løkke Rasmussens tidligere rådgiver Søs Marie Serups vidneudsagn for kommissionen i november 2012, om at hun, mens sagen kørte, havde kontakt med Troels Lund Poulsen og jævnligt kom på hans kontor, sagde Troels Lund Poulsen:

- Jeg talte ikke om sagens konkrete og materielle indhold med nogen som helst. Søs Marie Serup har til kommissionen fortalt, at der indimellem dukkede spørgsmål op om eksempelvis 180-dages reglen, der afgør, om man skal betale skal i Danmark eller ej. I denne sag; om Helle Thornings mand var skattepligtig til Danmark.

Kommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen, ville vide, om Troels Lund Poulsen har drøftet 180-dages reglen med Søs Marie Serup.

- Nej, det har jeg ikke, svarede den tidligere skatteminister.

Indrømmer at sprede homorygte

Troels Lund Poulsen afviste desuden, at han skulle have talt med sin daværende departementschef Peter Loft om 180-dages reglen.

Troels Lund blev derefter forholdt sin vidneafgivelse fra oktober 2012 om, at han ikke havde talt med andre end sin særlige rådgiver Peter Arnfeldt om rygtet om Stephen Kinnocks seksualitet. I dag blev han spurgt, om han fastholder den forklaring.

- I den tid, der er gået, har jeg jo kunne konstatere, at mine to ministersekretærer har sagt noget andet, sagde Troels Lund Poulsen.

Det skyldes, forklarede han derefter, at den dag i september 2010, da Thorning-parrets kendelse faldt, tog Troels Lund fat i sine ministersekretærer og gjorde dem opmærksom på, at der ville blive stor opmærksomhed om afgørelsen.

- Jeg siger til dem, at nu er det helt afgørende, at der bliver holdt helt tæt med denne her afgørelse og rygtet om Kinnocks seksualitet, sagde Troels Lund Poulsen.

At Troels Lund Poulsen, mens Thorning-parrets skattesag blev behandlet, begyndte at interessere sig for en række lignende sager og domme, var helt naturligt, eftersom han som minister havde tilsynspligt, sagde han i dag.

- Jeg ved godt, der er nogle, der har forsøgt at tillægge det en masse skumle bagtanker.