Troels Lund Poulsen tager orlov fra Folketinget

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen søger om orlov fra Folketinget som følge af sagen om Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen søger om orlov fra Folketinget som følge af sagen om Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Tidligere skatteminister afviser kendskab til lækage, men han tager nu orlov fra Folketinget.

Det sker efter kritik af Troels Lund Poulsens rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Senest er det kommet frem, at Troels Lund Poulsen særlige rådgiver, eller såkaldt spindoktor, Peter Arnfeldt, har tilbudt Ekstra Bladet Helle Thornings-Schmidts fortrolige skattepapirer.

- Det siger selv, at jeg naturligvis tager afstand fra, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger. Derfor har jeg også hele tiden bifaldet, at Københavns Politi undersøger lækage-sagen, og jeg ser frem til, at Københavns Politi nu afslutter dets undersøgelse, skriver Troels Lund i en pressemeddelelse.

Kender intet til påstande

- I forhold til dagens udgave af Ekstra Bladet vil jeg gerne slå fast, at jeg intet kendskab har til de fremsatte påstande, skriver han videre.

- Jeg må dog samtidig konstatere, at hele sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag i øjeblikket fuldstændig overskygger mit politiske arbejde.

- Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstillende, og derfor vil jeg mandag ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem, lyder det fra den tidligere skatteminister.

Løkke forstår Lunds situation

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen skriver i en pressemeddelelse:

- Jeg har i dag talt med Troels Lund Poulsen, som har meddelt mig, at han i en periode tager orlov fra Folketinget.

Troels Lund Poulsen gjorde det samtidig klart for mig, at han fuldt og helt har levet op til sin tavshedspligt og i øvrigt kan stå helt inde for sin ageren som skatteminister under behandlingen af den pågældende skattesag, hvorfor han ser frem til en tilbundsgående undersøgelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har fuld tillid til Troels Lund Poulsen, men har også forståelse for, at hans muligheder for at udfylde sit folketingsmandat for Venstre er begrænset, indtil sagen er fuldt belyst. Jeg har derfor taget hans beslutning om at søge orlov til efterretning, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Som jeg sagde det i valgkampen, ønsker Venstre, at der kommer fuld klarhed over sagen. Jeg er derfor tilfreds med - som jeg selv tidligere har foreslået det - at der nu nedsættes en undersøgelseskommission, som er den rette ramme om en samlet afklaring af sagen i alle dens aspekter, siger Lars Løkke Rasmussen.

Facebook
Twitter