Troels Lund skal i samråd om fordyrede realkreditlån

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skal forklare, hvordan han vil sikre en fair konkurrence på området omkring boliglån i realkreditinstitutter.

Troels Lund Poulsen skal forklare sig i et samråd om de stigende bidragssatser. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Socialdemokraterne kalder nu erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i samråd i sagen om forhøjede bidragssatser.

Det skriver Berlingske Business.

- Vi deler den bekymring, som mange danskere har om, at der nu kommer endnu flere øgede bidragssatser. Bekymringen er, at der ikke er tilstrækkelig konkurrence på området, og vi vil derfor bede ministeren redegøre for, hvordan og hvornår den kan tænkes at blive bedre, end den er i dag, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører Morten Bødskov til Berlingske Business.

Bekymringen fra oppositionspartiet kommer, efter at både Nykredit og Totalkredit har besluttet at hæve bidragssatserne, og dermed bliver det dyrere at være boligejer med et realkreditlån.

Socialdemokraterne er ikke eneste parti til at kræve en gennemgang af realkreditinstitutterne og til at kræve mere gennemsigtighed for kunderne.

Samme melding kommer fra SF, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Hos regeringens støtteparti Dansk Folkeparti mener man sågar, at der er brug for en egentlig realkreditkommission.

- Jeg synes, man misbruger sine værktøjer som realkreditinstitut, når man bliver ved med at hæve bidragssatserne. Der er behov for en egentlig revision af området.

- Jeg frygter, at vi i en tid med højere renter og øgede bidragssatser får helt andre udfordringer, hvor folk ganske enkelt ikke kan betale deres terminer, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) til Berlingske Business.