Troels Lund vil give udenlandske firmaer tvangsbøder

Vedvarende overtrædelser af udstationeringsloven får beskæftigelsesminister til at foreslå lovændring.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Udenlandske virksomheder, der overtræder udstationeringsloven, skal fremover kunne blive mødt med daglige eller ugentlige tvangsbøder, indtil de retter ind efter de danske regler.

Det vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen have skrevet ind i loven, efter Orientering på P1 har kunne fortælle, hvordan udenlandske virksomheder i dag kan blive ved med at bryde loven uden, at det har nogen konsekvens.

- På baggrund af de oplysninger, der nu er kommet frem, så er der behov for en opstramning. Derfor lægger jeg nu op til at lave en lovændring, så Arbejdstilsynet kan give tvangsbøder til de virksomheder, der ikke følger reglerne, siger Troels Lund Poulsen til Orientering på P1.

Som reglerne er i dag, kan Arbejdstilsynet udstede kun én enkelt bøde, hvis en virksomhed ikke registrerer sine medarbejdere i det såkaldte RUT-register. Når først tilsynet har udstedt én bøde til en udenlandsk virksomhed, kan virksomheden altså fortsætte med at bryde loven på den danske byggeplads, uden at myndighederne kan gribe ind.

Det har Arbejdstilsynet i sidste måned bekræftet i en e-mail til Orientering på P1, da radioprogrammet så nærmere på, hvordan udenlandske firmaer i årevis kan undlade at foretage den lovpligtige registrering i det såkaldte RUT-register.

- Som lovgivningen ser ud i dag, kan der ikke udstedes to bødeforlæg for samme overtrædelse. Det vil sige, at der ikke kan udstedes en bøde for en virksomheds manglende RUT-anmeldelse, hvis der er tale om samme tjenesteydelse på det samme arbejdssted, skriver Arbejdstilsynet.

Nuværende regler gør det sværere at opkræve skat

På en byggeplads på Carlsberg-grunden i København, har Byggefagenes Samvirke syv gange anmeldt det samme polske firma for at bryde loven ved ikke at registrere sine medarbejdere i RUT-registreret. Men indtil nu uden konsekvens, forklarer faglig konsulent, Robert Olejnik, der haft foretræde om sagen for folketingets beskæftigelsesudvalg.

Vi haft en tossegod politik, og den skal laves om

Troels Lund Poulsen (V)

- Vi har håbet på, at hver en anmeldelse ville give en bøde. Men sådan er det desværre ikke. Arbejdstilsynet fortæller os, at de kun kan give én bøde pr. plads. Det betyder, at den indsats, Arbejdstilsynet gør, ikke virker, fordi virksomheder kan fortsætte med ikke at registrere sig korrekt i RUT-registret, siger han til Orientering P1.

Når udenlandske firmaer i dag forsætter med at bryde loven, uden at Arbejdstilsynet har mulighed for at udstede flere bøder, kan det i sidste ende betyde, at de ansatte ikke kommer til at betale den skat, de skal, mens de arbejder her i landet. Det forklarer lektor i skatteret ved Syddansk Universitet, Lars Kjærgård Terkildsen.

- Hvis medarbejderne ikke er registreret korrekt i RUT-registret, så betyder det, at SKAT har ringere mulighed for at kontrollere, om de her medarbejdere er skattepligtige i Danmark eller ej, forklarer han til Orientering på P1.

Daglige eller ugentlige tvangsbøder

Beskæftigelsesminister vil snarest muligt indkalde folketingets partier for at få opbakning til en lovændring, der skal gøre det muligt for Arbejdstilsynet at udstede tvangsbøder til virksomheder, der fortsat ikke registrerer sine medarbejdere i RUT-registret. Om det skal være daglige eller ugentlige tvangsbøder, vil fremgå af det kommende lovforslag, forklarer ministeren.

- Vi kan jo se, at der er virksomheder, som forsøger at undgå at lade sig registrere i RUT-registret, uden at det har haft nogen konsekvens. Der må man bare sige, at der har vi haft en tossegod politik, og den skal laves om, udtaler ministeren til Orientering på P1.