Trump-ballon kan komme til København: ’Håber han ser den fra sit hotelværelse’

Når USA's præsident snart kommer til landet, får vi måske også besøg af hans ballon-tvilling.

Ballonen ved navn 'Baby Trump' er flere gange blevet brugt ved demonstrationer mod præsidenten i London. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Scanpix)

Morten Skovgaard er mildest talt ikke begejstret for USA’s præsident.

Så da det i sidste uge blev officielt bekræftet, at Donald Trump til september skal besøge Danmark, gik han i tænkeboks. Han vil nemlig vise sin utilfredshed med præsidenten, og dermed kom en gigantisk ballon ind i billedet.

Ballonen ’Baby Trump’ blev første gang brugt, da Trump besøgte London sidste år, hvilket resulterede i massiv mediedækning. Og Morten Skovgaards håb er, at ballonen vil kunne gøre det samme i København.

- Den ser jo fantastisk ud på tv-billeder. Og så er mit allerstørste håb, at han kommer til at kunne se den fra sit hotelværelse, når han står op om morgenen.

I weekenden gav ballonens ejere Morten Skovgaard grønt lys i forhold til at få 'Trump Baby' til København.

Som satire fra Cirkusrevyen

For at det skal kunne lade sig gøre, er der dog en række praktiske hensyn, som skal på plads.

Da Donald Trump besøgte London sidste år var ballonen i luften.

Derfor er Morten Skovgaard og hans samarbejdspartner i gang med at søge tilladelse hos blandt andet politiet og Københavns Kommune.

Han ønsker dog ikke, at ballonens tilstedeværelse medfører optræk til ballade.

- Vi følger de anvisninger, vi får, for vi er ikke ballademagere. Der er tale om et fredeligt udtryk baseret på satire fra civilsamfundet mod en magthaver, siger han.

Baby Trump-ballonen er også blevet brugt i USA - her ses den til fejringen af landets uafhængighedsdag i Washington i sidste måned. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Morten Skovgaard sammenligner selv ballonen med den slags satire, man ser i Cirkusrevyen eller i Ekstra Bladets satiretegninger - men anerkender, at konteksten er en helt anden.

Han tilføjer i øvrigt, at flere virksomhedsledere allerede har meldt sig på banen i forhold til at finansiere projektet.

’Opfører sig som et barn’

Ballonen, som både er brugt ved demonstrationer i London og flere steder i USA, viser Donald Trump som en baby med ble på – og med en mobiltelefon i hånden.

Et billede, som Morten Skovgaard mener, passer godt på den amerikanske præsident:

- Han opfører sig jo som et lille barn. Med hans narcissisme, hans komplette fravær af rationale og de samtaler han har med folk, er det oplagt at karakterisere ham som et barn.

Trump-ballonen er iført ble og har en mobiltelefon i hånden for at illustrere præsidentens ivrige brug af Twitter. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Scanpix)

Morten Skovgaard har aldrig selv arrangeret et stort event eller en demonstration. Derfor skal han senere i dag mødes med en af de organisationsgrupper, som planlægger en demonstration mod Trump under hans danmarksbesøg.

Hvordan det lander, og præcist hvilket arrangement Trump-ballonen bliver en del af, ved han derfor endnu ikke.

Men at den vil have stor effekt, er Morten Skovgaard sikker på:

- Med ballonen kan vi som civilsamfund råbe op og samle os bag et symbol. Og så vil en reaktion på hans Twitterprofil jo være sjov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk