Turunen: Udmeldelse var koordineret

Emilie Turunen forklarer, at det blandt andet er viljen til at lede, der har fået hende til at skifte parti. Hun ved ikke, om flere vil melde sig ud af SF.

Emilie Turunen, medlem af Europaparlamentet, forlader SF til fordel for Socialdemokraterne. (Foto: Martin Stampe © Scanpix)

Tre fremtrædende medlemmer af SF har i løbet af det seneste halve døgn meldt sig ud af partiet til fordel for Socialdemokraterne: politisk ordfører Jesper Petersen, tidligere folketingsmedlem Nanna Westerby og medlem af Europaparlamentet Emilie Turunen.- Jeg har ikke noget ønske om at sige noget negativt om SF. Det er et parti, jeg har været glad for at være i og skylder meget. Det er bare ikke mit parti længere, siger Emilie Turunen over en telefon til dr.dk.Erkendelsen er kommet til Emilie Turunen gennem de seneste måneder, men beslutningen traf hun for nylig.Det er et parti, jeg har været glad for at være i og skylder meget. Det er bare ikke mit parti længereEmilie TurunenHavde du talt med Jesper Petersen i forbindelse med, at han tog sin beslutning om at forlade SF?- Ja, det er klart, det er noget, jeg har drøftet med Jesper. Og det er jo også derfor, at det kommer nogenlunde samtidig, siger Emilie Turunen.

Hun understreger dog, at hendes partiskifte var en individuel beslutning.Ville finde gejstenDen frafaldne SF'er skiftede bevidst ikke ved det skelsættende formandsopgør i efteråret, siger hun til dr.dk:- Jeg kunne mærke, at jeg havde behov for at give det et skud mere og give det en chance og prøve, om jeg kunne finde gejsten. Og også at se et perspektiv for SF med den nye ledelse. Og det må jeg konstatere, at det kan jeg ikke. Og det tager jeg konsekvensen af i dag.Er du ikke bange for, at de mange udmeldelser kan få SF til at gå fuldstændig i opløsning og derved også svække regeringen?- Nej, det tror jeg ikke. Og det er absolut ikke formålet med det her. Og jeg håber somt sagt af SF og SF's nye ledelse kan få noget ro til at komme videre og også udfolde de projekter, de gerne vil, siger Emilie Turunen.

Fælles debatindlægPå politiken.dk kan man læse et debatindlæg fra i dag, hvor Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerby sammen forklarer, hvorfor de forlader SF.Et debatindlæg, der understreger, at de tre unge politikeres udmeldelser var koordineret, selvom jesper Petersen meddelte sit partiskifte kanp 12 timer før de to kvinder.Kommer der flere udmeldelser?- Ikke, hvad jeg er bekendt med, siger Emilie Turunen.Ingen god nyhedHvordan har landsledelsen reageret?- Jeg har ikke haft mulighed for at drøfte det med landsledelsen. Jeg har meddelt det til SF's formand Annette Vilhelmsen her til morgen, og jeg har endt en mail til landsledelse og folketingsgruppe.

- Det synes de nok ikke er en fantastisk god nyhed, men omvendt har jeg det sådan, at man er nødt til at bringe sin politiske overbevisning i orden, slutter Emilie Turunen.

Facebook
Twitter