TV2 glæder sig over medieudspil: Ser lovende ud

Der kommer ikke til at mangle købere, når TV2 skal sælges, vurderer ekspert.

Hos TV2's direktør lyder der positive meldinger omkring regeringens medieudspil. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Regeringen har i dag præsenteret sit medieudspil, der blandt kan føre til helt nye vilkår hos TV2.

Herunder, at TV2-regionerne skal spare to procent om året de kommende fem år, og at regeringen vil sælge 40 procent af aktierne i TV2 Danmark.

Hos TV2 er man overvejende positiv omkring regeringens udspil og glæder sig over at flere måneders spekulationer snart er slut.

- Set med TV2’s briller, så er det meget interessant og ser lovende ud på mange områder, lyder meldingen fra Merete Eldrup, administrerende direktør i TV2.

Hun vil ikke forholde sig til de planlagte nedskæringer hos de regionale kanaler, da hun ikke er ansvarlig for dem.

I stedet glæder direktøren sig over, at regeringen lægger op til, at TV2 fortsat skal levere public service.

- Det betyder meget for TV2, men også Danmark og medielandskabet, at TV2 fortsat skal være en public service-virksomhed, siger Merete Eldrup.

- Det er faktisk svært for mig at være negativ, siger direktøren.

Der kommer ikke til at mangle købere

Trods en fortsat public service-forpligtelse og en aktieandel, der ikke giver et kontrollerende flertal, så vil der ikke mangle interesserede investorer, lyder vurderingen fra Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

- TV2 tjener allerede en hel del penge, og i den henseende er TV2 interessant som købsobjekt, siger Per Hansen, som peger på, at minusser hos TV-kanalen i højere grad vil påvirke prisen snarere end interessen.

Han mener, at det giver mening fra et økonomisk perspektiv at forsøge at sælge en andel af TV2 i en tid, hvor TV2 har en god indtjening.

- Jeg tror, at listen af potentielle købere af TV2 er relativt lang, lyder vurderingen fra Per Hansen.

Hos TV2 mener man heller ikke, at potentielle købere kommer til at være et problem.

- Vi er en interessant virksomhed. Vi er langt den største kommercielle TV-virksomhed, som det er muligt at gå ind og købe her i Danmark, siger Merete Eldrup, som forventer flere interesserede købere.

Public service skal fortsætte

Hos TV2 vil man ikke forholde sig til, om et salg er en god ting.

Det er dog vigtigt med den rette køber, siger Merete Eldrup.

- Vi ønsker, at TV2 skal have en langsigtet ejer og en publicistisk ejer, siger direktøren, der mener, at en ny ejer på den lange bane kan blive en styrke for kanalen.

- Der er absolut muligheder i det, siger hun.

Så du tror ikke, at et salg til private vil skade public service-delen hos TV2?

- Det kommer an på, hvilke rammer, man sætter op, men der er lagt op til, at vi skal have de samme public service-krav som i dag, og det er et klart signal at sende, siger Merete Eldrup, der også ser regeringens beslutning om at beholde aktiemajoriteten i første omgang som et forsøg på at værne om public service-kravet.

FacebookTwitter