Tydeligt rørt Kristian Jensen trækker sig som næstformand i Venstre

Kristian Jensen foreslog allerede i sidste weekend, at både formanden og næstformanden skulle trække sig.

Kristian Jensen trækker sig som næstformand i Venstre.

Det fortæller han på et pressemøde i forbindelse med hovedbestyrelsesmødet i Venstre her til middag. En beslutning, der har været et stykke tid undervejs.

- Jeg har igennem længere tid og med stadig mere alvor lyttet til Venstres baglands ønske om at få en ny start i form af et nyt formandskab. At der var ros til de politiske resultater, der var blevet opnået, men at der var utilfredshed med, at der internt i Venstre blev ved med at være uro og tvivl om, hvorvidt samarbejdet kunne komme på plads, forklarer han.

Derfor foreslog Kristian Jensen allerede i sidste weekend sin formand Lars Løkke Rasmussen, at de begge skulle trække sig fra deres poster, så partiet kunne få en frisk start.

- Det blev afslået. I går på forretningsudvalgsmødet gentog jeg mit tilbud, efter forretningsudvalget havde haft en lang drøftelse og ønsket om et nyt formandskab blev gentaget af rigtig, rigtig mange - at jeg syntes, vi skulle lytte til det ønske, der var kommet, siger han.

Her valgte Lars Løkke Rasmussen atter at afslå opfordringen til, at de begge trak sig.

Derfor endte Kristian Jensen med at slå fast, at han i så fald ville stille op som modkandidat til Lars Løkke Rasmussen som landsformand for Venstre på et ekstraordinært landsmøde i september.

- Det har i løbet af aftenen og natten fået Lars Løkke til at træffe den beslutning, at han vælger at træde af. Det gør, at jeg gentager det, som jeg har sagt fra starten af, at Venstre har mulighed for at kunne få en ren start, siger han.

Og dermed skal Venstre altså nu finde et nyt makkerpar, der kan indtage formandsposten og næstformandsposten i partiet.

Det var en tydeligt rørt Kristian Jensen, der svarede på, om han følte sig berørt af situationen:

Kristian Jensen har altid været åben omkring sin ambitioner om en dag at sætte sig i formandsstolen for Venstre.

De ambitioner ser nu altså ud til at være kuldsejlede. Og til spørgsmålet om, hvordan han har det med at se de drømme briste, lyder svaret:

- Det tror jeg slet ikke, at der er ord til at beskrive. Men det er jo sådan, at man skal træffe de valg, der er, når situationen er der. Jeg har truffet et valg, fordi jeg tror, at det er med til at gøre Venstre stærkt.

En del af forklaringen på, hvorfor det ikke lykkedes at opnå den ultimative post i Venstre, skal også findes hos ham selv.

- Jeg skulle da have gjort masser af ting anderledes.

Hvad?

- Det kan jeg overhovedet ikke overskue nu her, men selvfølgelig, når jeg står her i dag og trækker mig, så er der nok et eller andet, jeg skulle have gjort anderledes, forklarede en tydeligt rørt Kristian Jensen.

- Det ville jo være mærkeligt ikke at være berørt. Og de tanker, tror jeg bare, at jeg holder inde i hovedet. Kan I have det godt, sagde han og forlod pressemødet.

Se hele Kristian Jensens interview her:

Møde i ledelsen

Venstres forretningsudvalg mødtes fredag aften klokken 18 for at diskutere den uro, der har præget partiet den seneste tid.

Mødet fortsatte frem til kort før midnat, hvor det blev suspenderet til morgenen efter klokken ni.

Senere i formiddag begyndte så hovedbestyrelsesmødet, der var skemasat til at begynde klokken 10. Også her skulle den aktuelle politiske situation vendes.

Godt fem kvarter senere efter - klokken 10 - kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen havde forladt hovedbestyrelsesmødet. Og siden tweetede han, at han ikke længere kan være formand for partiet.

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke selv udtalt sig til nogen medier omkring sin beslutning om at trække sig som formand for Venstre.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter