Tyskland og Danmark går sammen om lavere børnecheck

Vi skal ikke have et system, hvor man sender danske børnepenge til Polen og Rumænien, siger minister.

Danmark har i lang tid stået alene med denne kamp, men vi får flere og flere allierede, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Tyskland melder sig på Danmarks side i kampen for børnechecken. Danmark har længe arbejdet for at ændre EU’s regler, så det bliver muligt at sænke ydelsen, hvis modtagerens børn bor i udlandet, hvor det er billigere at leve end i Danmark.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Ud over Angela Merkels regering bakker Østrig og Irland nu Danmarks krav op.

- Danmark har i lang tid stået alene med denne kamp, men vi får flere og flere allierede. Nu har vi fået Tyskland fuldtonet med, så det er ikke bare mindre lande. Det er et af de allerstørste europæiske lande, der er om bord, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der sammen med sine tre ministerkolleger har sendt kravet formelt til Kommissionen.

- Vi vil sikre ret og rimelighed. Vi skal ikke have et system, hvor man sender eksempelvis danske børnepenge til Polen eller Rumænien, hvor købekraften er en helt anden, siger Troels Lund Poulsen, der mener, at den slags »eksport af velfærdsydelser« ødelægger opbakningen til EU.

Skatteministeriet har beregnet, at ca. 5.000 danske børnechecks blev sendt til andre EU-lande i 2013 til en pris af 88 mio. kr. ATP og Udbetaling Danmark har anslået, at tallet i 2015 var omkring 10.000 børnechecks.

Leveomkostningerne i eksempelvis Bulgarien er omkring en tredjedel af de danske, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter