Uber: Taxiudspil et skridt i den rigtige retning

Kørselstjenesten Uber hilser regeringens taxiudspil velkommen, siger Ubers talsmand Oliver Carra.

Landsretten stadfæstede for nylig en dom fra byretten, der havde dømt en Uber-chauffør for piratkørsel. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters © Scanpix)

Det er et "skridt i den rigtige retning", at regeringen med sit udspil "Taxi til fremtiden" vil modernisere forholdene i taxibranchen.

Det siger Oliver Carra, talsmand for kørselstjenesten Uber, i en skriftlig kommentar.

- Regeringens initiativ til at modernisere reglerne for taxi og transport er et skridt i den rigtige retning, siger han i en udtalelse.

Tirsdag fremlagde regeringen et nyt udspil på området.

- Det står klart, at folk ønsker at bruge ny teknologi til bedre at udnytte eksisterende ressourcer, også på transportområdet. Og de nuværende regler passer ikke til en virkelighed, hvor alle har en smartphone i lommen.

- De 300.000 danskere, der er tilmeldt Uber og de 2000, der tager ture i København, er et bevis på dette, siger Oliver Carra.

Uber kan ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) ikke fortsætte som nu. Deres chauffører skal fremover have et førerkort, som stiller krav til deres omdømme.

De må for eksempel ikke være straffet for alvorlige forbrydelser, påpeger ministeren. Desuden skal en taxi tjekkes en gang årligt som nu.

Ole Birk Olesen mener dog, at Uber kan tilpasse sig de nye danske regler, som regeringen skal forhandle med oppositionen.

Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport, mangler sikkerhed for, at regeringens ud ikke presser bunden ud af lønningerne og ødelægger chaufførernes arbejdsvilkår yderligere.

- Det er et fluffy udspil, og det skinner igennem, at regeringen vil give adgang til at køre taxa. Der er ingen garanti for, at vi undgår Uber-lønninger, siger Jan Villadsen.

Han hæfter sig ved, at regeringen skal bruge enten Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet til at skabe flertal for en nylovgivning.

- Hvis regeringens 53 mandater havde haft flertal alene, så havde vi set en total liberalisering for længst, siger 3F'eren.

Landsretten stadfæstede for nylig en dom fra byretten, der havde dømt en Uber-chauffør for piratkørsel. Så skal chaufføren betale en bøde på 6000 kroner.

Fem andre Uber-chauffører venter på at få afgjort lignende sager.

/ritzau/

Facebook
Twitter