Udbredt tilfredshed med ny energiaftale

Det danske erhvervsliv og Greenpeace glæder sig over den nye energiaftale, der netop er kommet i hus.

(Foto: Caroline Seidel © Scanpix)

Den nye energiaftale, der netop er kommet i hus, bliver betegnet som et kvantespring. Aftalen er ambitiøs, pragmatisk og glædelig.

Det mener Dansk Erhverv, Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Vindmølleindustrien og Greenpeace.

Højere energiafgifter for danskerne skal sikre markant mere grøn energi. Forliget ender med at koste under 3,6 milliarder kroner, erfarer Ritzau. Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, mener, der er et kæmpe potentiale i aftalen:

- Det er meget glædeligt, at politikerne så klart markerer, at fjernvarme er den grønne energiteknologi, som vi skal satse på. Virksomheder står med kæmpe muligheder, fordi vi har en løsning, som med et slag gør store byområder klimavenlige og energieffektive.

Bliv i arbejdstøjet

Det bakker Dansk Energi op om, men påpeger dog, at det er vigtigt, at politikerne fortsat har fokus på energiområdet.

- Det brede energiforlig og de store ambitioner for vedvarende energi er et kvantespring, som vi er klar til at tage. Men energipolitikerne skal endelig blive i arbejdstøjet, siger Lars Aagaard direktør i Dansk Energi.

Selvom der venter erhvervslivet en regning, opvejes den formentlig af den vækst, som en offensiv energisatsning kan give. Derfor glæder aftalen også Dansk Erhverv.

Positive vækstmuligheder

- Der venter en ekstra regning i underkanten af fire milliarder kroner. Det er den ene side af ligningen. Men den anden side af ligningen indeholder positive vækst- og beskæftigelsesmuligheder, siger cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Erhverv.

Vindmølleindustrien er desuden glad for, at Danmark nu får et stærkt internationalt udstillingsvindue.

Aftalen falder på plads efter et særdeles langstrakt forhandlingsforløb. I forhandlingernes sidste fase var det vigtigste stridspunkt størrelsen af de to havvindmølleparker ved Horns Rev og Kriegers Flak.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk