Udbud om FM4-kanal afgjort: Radio24syvs afløsere er fundet

Et konsortium bestående af en række lokale medier har vundet udbuddet om FM4-kanal.

Kulturminister Joy Mogensen (S) slog tidligere i dag fast, at udbuddet ikke ville blive genåbnet, så Radio24syv kunne genansøge om sendetilladelsen. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Konsortiet med blandt andet Jysk Fynske Medier vinder udbuddet om sendetilladelsen på FM4-kanalen, som Radio24syv i dag sender på.

Det oplyser Kulturministeriet på sin hjemmeside.

Nyheden glæder ikke overraskende administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på radiostationen, der får navnet Radio 4, Anne-Marie Dohm.

- Det er super dejligt, at vi har vundet udbuddet. Vi glæder os i den grad til, at vi skal til at lave public service-radio til danskere i hele landet.

- Og det er rigtig dejligt, at der er kommet en afklaring nu, for vi har travlt med at blive klar til at sende første november, siger hun.

Ny radio skal spejle hele landet

Konsortiet, der fra 1. november 2019 skal sende radio på samme FM-kanal som Radio24syv gør i dag, består af:

Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Herning Folkeblad, Radio ABC, Skive Folkeblad, Flensborg Avis, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Bornholms Tidende.

Kulturminister Joy Mogensen (S) meldte tidligere torsdag ud, at FM4-udbuddet ikke ville blive genåbnet, som der ellers havde været snak om.

Og det bliver en anderledes radio end den Radio24syv har lavet, lyder det fra Anne-Marie Dohm.

- Vi har haft en ambition om at komme med et bud på en radio, der spejler hele Danmark. Og vi har ønsket at lave en radio, der laver nyheds- og aktualitetsindhold, der tager udgangspunkt i det perspektiv, danskerne har, hvor de er.

- Med den kultur og struktur, som denne ejerkreds har, så er det naturligt, at vi vil have dét blik på det. Men vi vil også gerne lave sjovt, eksperimenterende og nogle gange provokerende indhold, siger Anne-Marie Dohm.

Radio får hovedsæde i Aarhus

Anne-Marie Dohm understreger dog, at radioen ikke skal lave lokalradio, der skal distribueres over hele landet.

- Vi skal ikke lave lokale nyheder, vi skal lave landsdækkende nyheder. Men det er vigtigt, når man laver landsdækkende radio, at man får en balance i, hvor man har set perspektiv fra.

- Og derfor har det været vigtigt for os at sige, at vi skal have et tæt samarbejde med de regionale mediehuse. For det er i vid udstrækning dem, der opfanger de dagsordener og debatter, som er rigtig væsentlige, siger Anne-Marie Dohm.

Radioen får hovedsæde i Aarhus, og man går nu i gang med at skulle ansatte omkring 30 redaktionelle medarbejdere, fortæller chefredaktøren, der endnu ikke vil løfte sløret for konkrete programmer.

/ritzau/