Uddannelsesminister: Unge skal vælge uddannelse med hjernen

- Ingen kan være tjent med at bruge tid og ressourcer på at uddanne sig til arbejdsløshed, siger Ulla Tørnæs.

Uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs, opfordrer de unge til at tænke sig godt om inden de vælger uddannelse (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Unge, der søger ind på en uddannelse, skal i højere grad tænke over, hvor store chancerne er for at få et relevant job bagefter.

Det mener den nye uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs (V), skriver Berlingske.

Meldingen kommer, i forbindelse med at der på tirsdag er frist for at søge om optag på kvote 2.

- Man skal tænke sig rigtig godt om, når man skal vælge, lyder det fra ministeren.

- Vi skal alle blive bedre til at uddanne de studerende til job. Det bliver vi nødt til at indtænke på en helt anden måde, end vi hidtil har haft tradition for. Ingen kan være tjent med at bruge tid og ressourcer på at uddanne sig til arbejdsløshed, siger hun til avisen.

Minister lægger tal frem for ledighed blandt nyuddannede

Uddannelses- og Forskningsministeriet lægger lørdag en række nye og opdaterede tal for blandt andet beskæftigelses- og lønforhold for nyuddannede kandidater frem.

Af tallene fremgår det, at der blandt nyuddannede politibetjente, kiropraktorer, læger, bioanalytikere og diplomingeniører inden for trafik og transport så godt som ingen ledighed er.

Omvendt er ledigheden meget høj blandt nyuddannede kandidater i blandt andet anvendt filosofi, miljøbiologi, nærorientalsk arkæologi og afspændingspædagogik.

/ritzau/