Udenlandske aviser revser Espersen

Udenlandske aviser er på nakken af Lene Espersen for hendes udebliven fra internationale møder og kalder hende Europas mest klodsede udenrigsminister.

Udenlandske aviser revser Lene Espersen for hendes udebliven fra internationale møder og kalder hende "verdens værste udenrigsminister". (© DR)

Det er den tyske avis Financial Times Deutschland, som kaster sig over den danske udenrigsminister Lene Espersen.

Avisen skriver, at den danske udenrigsminister er udeblevet fra "adskillige højtstående internationale møder siden marts - blandt andet tre møder med Hillary Clinton og Kabul konferencen om Afghanistans fremtid".

En uheldig minister

Avisen hæfter sig derudover ved, at Lene Espersen er udeblevet fra 13 nøglemøder i sin tid som udenrigsminister og tilsyneladende er forfulgt af uheld - som da hendes fly blev omdirigeret til Kazakhstan på grund af raketangreb, så hun ikke kunne lande i Kabul Lufthavn og deltage i Kabul Konferencen.

Lene Espersens påskeferie på Mallorca som kostede deltagelsen i Arktisk Forum i Canada, hvor USAs udenrigsminister Hillary Clinton deltog, går heller ikke ram forbi i gennemgangen.

En hån mod sine landsmænd

Også den britiske avis Daily Telegraph og den schweiziske avis Tages Einzeiger håner Lene Espersen med inspiration fra Financial Times Deutschland.

Daily Telegraph går endda så langt som til konkret at skrive, at Lene Espersen er "den værste udenrigsminister i verden".

Udsagnet i den britiske avis bygger på en alvorlig stramning af artiklen i det tyske Financial Times.

Rekord i missede møder

Artiklen i den tyske avis er skrevet af den tyske journalist, Elmar Jung, som har base i Danmark som korrespondent.

Han udnævner den Konservative partileder som Europas mest dovne og klodsede udenrigsminister på den internationale scene, der "nok har rekorden over missede møder".

- Denne række af fejl har betydet, at den engang mest lovende danske politiker nu bliver hånet af sine landsmænd, lyder det fra Elmar Jung.