Udenrigsministeriet: Bahrain er i sin gode ret til at nægte Lars Aslan indrejse

S-politiker tilbageholdt i lufthavn - havde planlagt at besøge fængslet menneskerettighedsaktivist.

Udenrigsministeriet er i kontakt med både Lars Aslan Rasmussen og myndighederne i Bahrain. Aslan er tilbageholdt på 11. time i lufthavnen i landet. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Det danske udenrigsministerium er i kontakt med den danske folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen (S), der er tilbageholdt på 11. time i lufthavnen i Bahrain.

Det siger René Dinesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice i et skriftligt svar, hvor han oplyser, at de også er i kontakt med de bahrainske myndigheder og yder konsulær bistand.

- Det er i udgangspunktet ethvert lands suveræne ret at afgøre, hvem man vil tillade indrejse. UM (Udenrigsministeriet, red) følger sagen tæt med henblik på at finde en hurtig løsning, siger René Dinesen.

Lars Aslan Rasmussen er rejst til Bahrain for at besøge den livstidsfængslede menneskerettighedsaktivist Abdulhadi al-Khawaja, der er dansk statsborger.

Besøget sker på baggrund af, at Abdulhadi al-Khawaja ifølge Lars Aslan er alvorligt syg i fængslet, og derfor vil folketingspolitikeren lægge politisk pres på myndighederne for at sikre danskbahraineren adgang til medicin.

Ifølge Lars Aslan Rasmussen spillede han med helt åbne kort i paskontrollen.

- Så fik jeg at vide, at jeg var en sikkerhedsrisiko, og mit pas blev taget, sagde Lars Aslan tidligere i dag til Ritzau, hvor han fortalte, at han ikke fik nogen forklaring på, hvorfor han blev tilbageholdt.

Hos Udenrigsministeriet fortæller man, at fængslingen af Abdulhadi Al-Khawaja er en sag, man har stort fokus på.

- I forhold til Lars Aslan Rasmussens ønske om at besøge den dansk-bahrainske statsborger Abdulhadi Al-Khawaja i fængslet, kan det tilføjes at UM følger Al-Khawajas sag tæt, og regelmæssigt aflægger ham besøg i fængslet, siger René Dinesen i en skriftlig kommentar.