Udlændingeminister har taget pas fra endnu en fremmedkriger

På en uge har tre personer med dobbelt statsborgerskab fået frataget deres danske statsborgerskab.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har frataget endnu en syrienkriger passet (arkivfoto). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Endnu en fremmedkriger har fået frataget sit danske statsborgerskab, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet til Berlingske.

Dermed har i alt tre personer med dobbelt statsborgerskab fået frataget det danske pas, efter at loven, som gør det muligt at fratage statsborgerskab administrativt, trådte i kraft.

Statsborgerskabet kan fratages af udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye, hvis den pågældende har udvist en adfærd, der er i strid med Danmarks 'vitale interesser'.

Det betyder i praksis, at personen har været fremmedkriger eller har tilsluttet sig eller støttet Islamisk Stat.

For en uge siden mistede en dansk-tyrkisk statsborger, der er efterlyst af dansk politi for terrorisme, sit pas som den første. I 2016 blev han i byretten i København fængslet uden at være til stede.

Dagen efter fik en kvinde, der mistænktes for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, frataget sit danske statsborgerskab.

Den tredje persons identitet er i følge Berlingske endnu ikke kendt. Vedkommende har fire uger til at klage over afgørelsen.

/ritzau/