Uffe Elbæk byder sig til som politisk elskerinde

Alternativet peger ikke på Mette Frederiksen som statsminister, men har været til forhandlinger med S-leder.

Uffe Elbæk fra Alternativet er klar til at byde ind med sine mandater i Folketinget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Alternativet peger ikke på Mette Frederiksen (S) som statsminister. Alligevel har partiet - med politisk leder Uffe Elbæk i spidsen - været til regeringsforhandlinger i dag.

Uffe Elbæk og partiet ankom med det ene formål at skubbe på for sine ambitioner for klimaet.

- Hvis vi kan være med til at skubbe på i en progressiv retning, så vil vi selvfølgeligt meget gerne det, sagde Uffe Elbæk og fortsatte:

- Vi er den grønne vagthund, men vi er en imødekommende vagthund, hvis man kan bruge det begreb. Vi er klar til at gå i en seriøs dialog, hvis der overhovedet er brug for vores mandater.

Valget endte med, at Socialdemokratiet kan danne regering uden Alternativet med støtte fra SF, De Radikale og Enhedslisten.

- Vi har en masse gode ideer til alt fra landbrug, byggeri og til, hvordan vi får en grøn finanslov, sagde Uffe Elbæk og fortsatte ind i temaet finansiering, hvor støttepartierne er længst fra hinanden:

- Der, hvor vi virkeligt fangede deres interesse, var, da vi spurgte, hvor pengene skal komme fra.

Ved at stå alene og altså ikke pege på en statsministerkandidat mener Uffe Elbæk, at partiet står friere i det parlamentariske arbejde.

- Som jeg sagde derinde, så - sagt lidt upassende - synes jeg, at Mette Frederiksen skal se os som elskerinden, der står derude. Og hvis vi skal lege, så kan vi måske lege.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk