Uffe Elbæk vinder Folkemødets dialogpris: Altid mere lyttende end talende

Dobbelt så mange gæster på Folkemødet har i år afgivet deres stemme sammenlignet med sidste år, og søndag afgjorde en jury, at Alternativets partiformand er dette års vinder af dialogprisen.

Alternativets partiformand Uffe Elbæk holder tale på Folkemødet i Allinge på Bornholm. Han modtager dette års dialogpris. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

- Prisen går til Uffe Elbæk, fordi han lytter intenst og interesseret til andre og ikke altid har behov for at køre sine egne meninger frem. Han er interesseret i andres perspektiver og motivation. Han insisterer på at lytte mere, end han taler.

Sådan lød nogle af begrundelserne fra Bornholms borgmester Winnie Grosbøll, da Folkemødets dialogpris i dag blev overrakt til Alternativets formand Uffe Elbæk på Folkemødets sidste dag.

Dialogprisen uddeles af Folkemødesekretariatet, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og meningsministeriet, og prisen går til en politiker, som forstår at lytte og at gå i dialog med andre på Folkemødet.

Siden torsdag har Folkemødets mange gæster - lørdag alene var der 40.000 mennesker i Allinge - kunnet indstille den politiker, de mente, gjorde sig fortjent til prisen, mens en jury søndag morgen afgjorde, at prisen skulle gå til Uffe Elbæk. Ifølge Winnie Grosbøll havde dobbelt så mange deltagere i år afgivet deres stemme sammenlignet med sidste år.

Alternativets formand var ikke selv til stede ved overrækkelsen, da han forlod Bornholm tidligere søndag, men i en videohilsen, der blev vist til Folkemødets officielle afslutning fortæller han, at han er "enormt glad" for at have modtaget prisen.

Facebook
Twitter