Uffe Ellemann: Jeg er forfærdelig stolt

Karen Ellemann bliver ny indenrigs- og socialminister. Hendes meget stolte far, Uffe Ellemann Jensen, beskriver datteren som myreflittig og med en veludviklet politisk sans.

Karen Ellemann er fjerde generation i familien Ellemann, der er aktiv inden for politik. I dag kan hun, ligesom sin far Uffe Ellemann Jensen også skrive minister på CV'et, når hun får posten som indenrigs- og socialminister.

- Jeg er så forfærdelig stolt og glad. Det kommer ikke som den store overraskelse - selvom det selvfølgelig kom til at gå lidt hurtigt her de sidste par dage, siger den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen til DR Nyheder.

Spurgte far til råds

Han fortæller, at datteren ringede til ham i går, efter hun selv var blevet ringet op. I telefonen spurgte ham til råds om, hvorvidt han mente, hun skulle sige ja til ministerposten - selvom hun havde bestemt sig.

- Jeg sagde selvfølgelig, at hun skulle sige ja, for jeg er ikke i tvivl om, at hun har det, der skal til for at løse de opgaver, fortæller Ellemann til DR Nyheder.

Han beskriver datteren som myreflittig og med en meget veludviklet politisk sans.

- Og selv om hun ikke er så gammel, så har hun samlet en masse erfaring fra både fra den offentlige sektor og den private sektor. Hun har været skolelærer og sågar været direktør for et bureau engang, fortæller han til DR Nyheder.

Men Uffe Ellemann Jensen er også en smule bekymret for den voldsomme pressedækning, der følger med jobbet som minister:

- Jeg ville da være en skarn, hvis jeg ikke sagde, at man selvfølgelig også føler en smule bekymring i faderhjertet over, at ens lille pige skal udsættes for det, man bliver udsat for som minister, siger Ellemann til DR Nyheder.

Men han mener nu alligevel nok, Karen Ellemann skal klare sig, for hun er tough, siger han.