Uffe Ellemann-Jensen: Væk med alle EU-forbehold

Danmark skal af med alle sine EU-forbehold hurtigst muligt. Det siger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. De Radikale tolker udtalelsen som en advarsel til regeringen.

UffeEllemann-Jensen mener, at et nej ved en kommende folkeafstemning erensbetydende med nej til EU.

Danmark skal af med alle sine EU-forbehold hurtigst muligt. Detsiger tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Det er første gang Ellemann-Jensen blander sig i den fornyedeEU-debat, efter at regeringen har fremlagt en plan, der lægger optil delvist at afskaffe det retlige forbehold. Danmark skal i givetfald beholde sin stramme udlændingepolitik. - Jeg har vist aldriglagt skjul på, at jeg ønsker alle danske undtagelser i EU hen, hvorpeberet gror - hurtigst muligt. Jeg går ud fra, at det også erregeringens ønske, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Jelved: Advarsel til regeringen

Den radikale leder, Marianne Jelved, tolker udtalelsen fra UffeEllemann-Jensen som en advarsel mod regeringens linje om at ændrepå retsforbeholdet.

- Uffe Ellemann-Jensen er betænkelig ved regeringens linje.Sådan afkoder jeg hans udsagn. Han holder fast i Venstresoprindelige idé om, at man skal af med alle forbehold. Jeg er ikkei tvivl om, at Uffe Ellemann-Jensen ville have kæmpet med al sinenergi for at komme af med forbeholdene, hvis han havde væretstatsminister, siger Marianne Jelved.

Uffe Ellemann-Jensen advarer også om, at et dansk nej ved enkommende folkeafstemning er lig med en udmeldelse af EU.