Uffe Tang: En farlig sag for Ole Birk Olesen

Dansk Folkeparti skærper retorikken over for transportministeren, som støttepartiet i forvejen ikke har stor tillid til.

Ministeren har ikke informeret om det kriseramte Postnords finansieringsbehov hurtigt nok, mener Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne retter hård kritik mod transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

De mener ikke, at han har informeret partierne bag postforliget tids nok og detaljeret nok om den plan, som Postnord har fremlagt i dag for at genoprette økonomien i den skrantende danske del af postselskabet.

Selv afviser Ole Birk Olesen, at han har siddet på informationerne. Alligevel kan det være en sprængfarlig sag for ham, siger politisk korrespondent for DR Nyheder Uffe Tang.

- Man skal lægge mærke til, at blandt andet Dansk Folkeparti skærper retorikken over for en minister, som de i forvejen ikke har vanvittig meget tålmodighed med og tillid til, siger han.

Har sendt redegørelse

Postnords omstillingsplan indebærer, at mellem 3.500 og 4.000 ansatte i den danske del af postselskabet skal fyres.

Derudover beder Postnord sine ejere, der er den danske og svenske stat, om at hjælpe med 2,3 milliarder kroner, så den omkostningsfulde omstilling kan gennemføres.

Ole Birk Olesen påpeger over for DR Nyheder, at han har sendt en redegørelse til partierne, og at han derefter ikke har hørt mere kritik.

- Nu strides de om, hvorvidt den redegørelse, der kom i dag, indeholder oplysninger, som ministeren har vidst noget om på et tidligere tidspunkt, end han har fortalt forligskredsen, siger Uffe Tang.

Han vurderer, at ministeren nu skal komme med en god forklaring, som viser, at han har fortalt det, han skulle.

- Hvis Dansk Folkeparti og de andre går sammen om at sige, at de ikke har tillid til Ole Birk Olesen, så er han færdig. Derfor er det her farligt for ministeren, og der bliver et meget interessant møde i postforligskredsen på tirsdag, siger den politiske korrespondent.