Uffe Tang: Muslingesag er alvorlig for Eva Kjer og regeringen

Det sidste blå blok har brug for lige nu er en væltet minister, siger Uffe Tang.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) under et tidligere samråd om kvotekonger. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) skal i samråd i forbindelse med håndteringen af de såkaldte muslingekvoter.

I dag er det nemlig kommet frem i Berlingske, at myndighederne gennem ti år har givet nogle af landets største muslingefiskere unik adgang til at fiske ved Storebælt.

Ifølge avisen kunne fiskerne bare ringe til embedsmænd og få adgang til fangsterne. En alvorlig sag, vurderer DR's politiske korrespondent Uffe Tang.

- Det er klart, at de kontroverser, som er på det her fiskeriområde, det er selvfølgelig et problem – både for regeringen og ministeren, siger han.

Det er nemlig ikke første gang, at muslingekvoterne - eller fiskekvoter i det hele taget - har givet regeringen problemer.

Senest fik Eva Kjer Hansen i februar en stor næse for at have trukket en fælles aftale om skærpede regler for muslinge- og østersfiskeri i langdrag hele efteråret - og for at have ignoreret gentagne opfordringer om en hurtigere implementering af reglerne.

'Det næste gule kort, man får, der ryger man jo ud af banen'

Dengang beskrev Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen næsen som "et gult kort".

- Det er meget alvorligt, når man beskylder et flertal i Folketinget for ikke at tale sandt. Så det er et gult kort til ministeren. Det næste gule kort, man får, der ryger man jo ud af banen, forklarede han dengang.

Og det er en trussel, som han fortsat står ved. Alligevel er der lange udsigter til, at Eva Kjer Hansen reelt ryger ud af banen, vurderer Uffe Tang.

- Godt nok siger Ib Poulsen, at næste gule kort, så er det ud, men det er jo ham, der bestemmer, hvornår det næste gule kort skal trækkes, forklarer han.

- Nu skal han først have hende i et samråd, og mon ikke Dansk Folkeparti vil besinde sig så tæt på et valg og undlade en ministerstorm, som skal koste en minister livet. Jeg tror, at det er det sidste, blå blok har brug for lige nu.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter