Uffe Tang om skrottet pensionsplan: Regeringen ydmyges igen og igen af DF

Lars Løkkes VLAK-regering skriver sig ind i en nederlagshistorie, mener politisk korrespondent.

VLAK-regeringen måtte droppe endnu et politisk forslag her til aften. (Foto: © Thomas Lekfeldt, Scanpix)

Det var ventet, at regeringen ville droppe deres forslag om at lade pensionsalderen stige med yderligere seks måneder fra 1. januar 2025, da der ikke har været skyggen af flertal for forslaget på Christiansborg. Men samtidig viser Lars Løkke Rasmussens beslutning her til aften, at regeringen har rigtig svært ved at få liberal politik igennem.

Det vurderer DR's politiske korrespondent Uffe Tang.

- Det er en regering, som igen og igen bliver ydmyget af sit eget støtteparti (DF, red). Det her skygger rigtigt meget i fortællingen om den her regering, siger han.

Lars Løkke Rasmussen (V) lagde da også vægt på, at det var manglende politisk enighed, som fik ham til at trække forslaget om allerede at hæve pensionsalderen i 2025 tilbage.

- Jeg har det sådan, at skal man afgørende ændre på danskernes pensionsvilkår, så skulle det helst ske bredt på Christiansborg, og det kan ikke lade sig gøre, sagde statministeren i 21søndag.

Ifølge Uffe Tang er Lars Løkke Rasmussens udmelding med til at skrive et nyt kapitel i en 'nederlagshistorie' om VLAK-regeringen, hvor Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet på mange måder har overtaget dirigentstokken.

- Hvis det, som hele tiden bliver skrevet i pressen, er, at det er en regering, som reelt ikke kan regere, så er det logiske spørgsmål fra vælgerne. Hvad skal vi egentlig med den?, lyder vurderingen fra Uffe Tang, der fortæller, at der lige nu foregår en central diskussion i regeringen.

- Internt i regeringen diskuterer man, om man skal blive ved med at fremlægge klar liberal politik, som bliver stemt ned. Eller om man i virkeligheden skal forsøge at finde nogle hjørner, hvor man kan blive enig med Dansk Folkeparti og måske Socialdemokratiet, og så se lidt mere igennem fingrene med, at det har et lidt mindre liberalt tilsnit, siger Uffe Tang.