Uffe Tang: Vermund pressede Thulesen Dahl på udlændingepolitikken

Til gengæld havde hun svært ved at forklare sin økonomiske politik, vurderer korrespondent.

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund stødte her til eftermiddag sammen med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl i en direkte duel.

Duellen fandt sted i Aabenraa i Sydjyllands Storkreds, hvor de begge er opstillet, og hvor Pernille Vermund håber at kunne lokke nogle af Thulesen Dahls mange vælgere over på sit hold.

Og den politisk mere uerfarne Vermund slap godt af sted med sin optræden, vurderer DR's politiske korrespondent, Uffe Tang.

- Jeg synes, man skal bide mærke i, at Pernille Vermund får sat nogle hård stød ind på Kristian Thulesen Dahl omkring udlændingepolitikken ved at gøre ham ansvarlig for alt det, som er foregået, forklarer han.

Kristian Thulesen Dahl og Pernille Vermund gav hånd inden debatten. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Som eksempel nævner Uffe Tang, at Pernille Vermund gik til angreb på Kristian Thulesen Dahl, fordi det havde taget fire måneder at etablere grænsekontrollen i 2015, da flygtninge krydsede grænsen til Danmark og gik på de danske motorveje.

- Det er svært for Kristian Thulesen Dahl at svare på, for han kan ikke bare indføre det, han skal have hele systemet med. Der mener Pernille Vermund, at han bare skulle være gået op til Lars Løkke Rasmussen, have slået i bordet og sagt: Hvis du vil være statsminister, så gør du det nu.

Indvandrerdebat fyldte

Det var første gang nogensinde, at de to partiformænd stod direkte over for hinanden i en duel.

Eftersom begge partier slår sig op på en stram udlændingepolitik, var det ikke overraskende en duel med et stort fokus på indvandrerdebatten.

Men hvor Pernille Vermund lykkedes med at presse Kristian Thulesen Dahl i forhold til udlændingepolitikken, så det helt anderledes ud, da emnet faldt på økonomi.

Kristian Thulesen Dahl gik hårdt til Nye Borgerliges regnskab. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Her klarede Kristian Thulesen Dahl sig langt bedre, end Vermund, vurderer Uffe Tage.

- Han fik udstillet, at hun havde svært ved at forklare, hvordan hendes økonomiske politik hang sammen.

Kristian Thulesen Dahl argumenterede blandt andet for, at der mangler 77 milliarder kroner i Nye Borgerliges regnestykke, hvis det offentlige serviceniveau skal opretholdes.

Protestpartiet mod politikerne

Pernille Vermund forsøgte i debatten at få markeret sig som modsætningen til politikerne, der skal have stillet stolen for døren, forklarer Uffe Tang.

I stedet er hun bare en arkitekt med tre drenge, der har været nødt til at starte sit eget parti for at gøre noget.

- Hun vil ride ind på Christiansborg med pistolerne trukket, og så vil hun skyde på alt det, som ikke ligger sig ned for hende, forklarer han.

- Kristian Thulesen Dahl er en mand, som har været politiker hele sit liv, så han er jo opvokset i det der system. Han er til fingerspidserne en professionel politiker, og det bliver et problem for ham i dag.