Ulv set i Midtjylland to gange på en uge

To jægere har igen set ulve i Midtjylland, oplyser Statens Naturhistoriske Museum.

Jægere har to gange i denne uge set, hvad der formentlig er ulve i Midtjylland.

Det oplyser zoolog og rovdyrekspert Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum i en pressemeddelelse.

Fredag omkring klokken 22 så en jæger fra Herning, hvad han er sikker på, var en hanulv.

Han så dyret i området ved Harrild Hede, som er et af de største øde områder i Midtjylland.

Samme ulv

- Ser den cirka 160 meter ude. Den kommer ud af nogle nyplantninger og render op langs et læhegn. Da den er tættest på, er den cirka 120 meter væk. Det er en han, da den letter ben fire gange, udtaler jægeren ifølge Naturhistorisk Museum.

Ifølge jægeren havde ulven skab med store bare pletter og nøgen hale. Det svarer til, at der 18. april ved Ilskov godt 20-25 km derfra med vildtkamera blev fotograferet en hanulv, der så skabsramt ud. Der er nok den samme ulv, vurderer eksperterne.

Tirsdag observerede en anden jæger ifølge netnatur.dk en ulv i det samme område. Ulven blev set jage og nedlægge en rådyrunge. De ulve, vi får op fra Tyskland, jager især rådyr, kronhjort og vildsvin.

Landmænd kompenseres

Men de går også efter får. Og fremover får fåreavlere eller landmænd kompensation, hvis de mister dyr på grund af ulveangreb.

Ordningen er midlertidig, indtil Vildtforvaltningsrådet sidst på året fremlægger sin forvaltningsplan for ulven.

Kompensationen omfatter får, lam, geder, gedekid, grise, pattegrise, kalve og føl. Der kan udbetales et fast beløb for hvert dyr. Det svarer til slagteprisen. Desuden gives et fast beløb til destruktion af det dræbte eller skadede dyr.

Ifølge DCE, Dansk Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, består 96 procent af en ulvs føde af rådyr, dådyr, krondyr, vildsvin og mindre vildt som hare, fasan og gnavere.

Det viser tal fra Tyskland, som i en årrække har haft en ulvebestand på godt 150 ulve.

/ritzau/

Facebook
Twitter