Underskrifterne i hus: Partiet Nye Borgerlige melder sig klar til valg

Det konservative parti mener blandt andet, at DF er for blødsødne, når det kommer til udlændingepolitikken.

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har tidligere besvaret brugernes spørgsmål i dr.dk's 120 sekunder.

Ved næste valg bliver der højst sandsynligt mulighed for at sætte krydset ved endnu et parti.

Nye Borgerlige oplyser til DR Nyheder, at de nu har fået de 20.109 vælgererklæringer, der skal til for at stille op til Folketinget.

Ifølge DR's oplysninger var der allerede 12. september tilstrækkeligt med underskrifter, men partiet indsamlede yderligere 500 for at være på den sikre side.

Underskrifterne skal nu gennemgås og godkendes i Social- og Indenrigsministeriet.

- Det vil tage omkring 1-2 uger, før vi har en endelig afgørelse, siger valgkonsulent Christine Boeskov til DR Nyheder.

Nye Borgerlige holder pressemøde i morgen klokken 13.

- Vi er stolte, glade og SÅ klar til at gøre en forskel for Danmark. Tak til alle vores stillere! skriver partiet på Twitter.

Nye Borgerlige mener blandt andet, at Dansk Folkeparti er for "blødsødne", når det kommer til udlændingepolitikken.

Partiformanden, Pernille Vermund, har ikke givet noget klart svar på, hvem partiet vil pege på som statsministerkandidat, men har tidligere sagt til Ritzau, at hun vil pege på sig selv, og at partiet har tre krav, de vil have gennemført. Det er asylstop, retten til offentlig forsørgelse knyttes til dansk statsborgerskab, og at kriminelle udvises efter første dom.

Partiet er stiftet af formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen. Pernille Vermund, der er uddannet arkitekt, har tidligere siddet i Helsingør Byråd for Konservative, men meldte sig ud for at stifte Nye Borgerlige.

Peter Seier Christensen har ligeledes været medlem af Konservative. Han er uddannet ingeniør og arbejder for Haldor Topsøe.

I slutningen af maj meldte Lars Hedegaard, der er kendt som islamkritisk debattør og tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet, sig ind i partiet.

DR forsøger at få en udtalelse fra Nye Borgerlige.

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har tidligere besvaret brugernes spørgsmål i dr.dk's 120 sekunder. Du kan se videoen øverst i artiklen, hvor Pernille Vermund svarer på, hvad partiet kan gøre bedre end Dansk Folkeparti, om hendes parti er det nye Fremskridtspartiet, og om hun minder om Donald Trump.

Brev fra Social- og indenrigsministeriet, der kvitterer fra Nye Borgerliges vælgererklæringer. (Foto: © Nye Borgerlige)