Ungdomsformand: Den tidligere DF-ledelse har forsømt at udvikle nye talenter

Den manglende talentudvikling får blandt andet skylden for det katastrofale kommunalvalgsresultat.

Kristian Thulesen Dahl har ikke i tilstrækkelig grad sikret, at partiet fortsat har dygtige og trænede politiske talenter, lyder kritikken fra ungdomspartiets formand. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

I Dansk Folkepartis Ungdom er man ikke i tvivl om, at den kandidat, som søndag bør blive valgt som formand for Dansk Folkeparti, hedder Morten Messerschmidt - og så er det lige meget, hvad MELD og FELD-sagen ender ud i.

Det slår formand for DFU, Tobias Weische, fast endnu en gang inden det ekstraordinære årsmøde i Herning, der søndag kommer til at afgøre, om partiets næste formand hedder Messerschmidt, Henriksen eller Larsen.

Tobias Weische mener også, at Morten Messerschmidt er mest ambitiøs, når det kommer til udvikling af ny politik. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Han retter i forbindelse med sin støtte til Morten Messerschmidt en kritik af den afgående ledelses evne til at styrke partiet langsigtet.

- Vi støtter Morten, fordi han tager godt hånd om DFU, og han tager godt hånd om talentudviklingen, siger Tobias Weische.

'Vi trænger til nye kræfter'

Og kan jeg deri lægge, at samspillet har været for dårligt under Thulesen Dahl?

- Der har ikke været nok fokus på talentudvikling, og det er også noget, jeg mener, at man har negligeret i fortiden, siger ungdomsformanden.

Er det i en erkendelse af, at der skal nye kræfter til, hvis Dansk Folkeparti skal genrejse sig?

- Det er en erkendelse af, at vi trænger til nye kræfter, og at vi har enormt mange dygtige medlemmer, der bare ikke har fået den træning, som de skulle have for at komme ud over rampen, siger Tobias Weische, der fremhæver, at Morten Messerschmidt sammen med DFU har søsat et talentprogram for unge DF’ere under 30 år.

Hænger jeres vælgerlussing til kommunalvalget sammen med, at der ikke er blevet udviklet tilstrækkeligt stærke profiler lokalt?

- Ja, det mener jeg. Vi har længe været ramt af, at der ikke er blevet udviklet nok talenter. Vi kan også se, at den folketingsgruppe, der sidder nu, har siddet i 10, 15 og 20 år, og selvom vi har kæmpe respekt for dem, så trænger vi til at få nogle nye kræfter ind.

Indordner sig beslutning i morgen

Men selvom det er mange rosende ord om både Morten Messerschmidt og næstformandskandidat Peter Kofod, der finder vej gennem telefonforbindelsen til DR Byen lørdag aften, så er man i ungdomsafdelingen klar på, at udfaldet kan blive et andet. Og det vil man respektere.

- Vi er et demokratisk parti, og derfor skal vi også acceptere, at hvis Martin eller Dea bliver valgt, så bakker vi selvfølgelig op, siger Tobias Weische.

Indtil afgørelsen er truffet i morgen, hedder ungdomspartiets kandidat dog fortsat Morten Messerschmidt, og det gør han også, selvom sagen om kandidatens svindel med EU-midler endnu ikke er afgjort, efter sagen måtte gå om, da der kunne sås tvivl om dommerens habilitet.

- Det mest skandaløse ved den sag er, at den har taget så længe, og vi har ikke fået den afklaret. Og når den så endelig kommer for en dommer, så ender den med at skulle gå om, afslutter Tobias Weische.