Ungdomspolitikere vil tillade flerkoneri

Der er grænser for hvad staten skal blande sig i, og et ekstra sæt hænder i hjemmet kan måske få hverdagens mange gøremål til at glide lidt lettere. Derfor slår medlemmer af Radikal Ungdom og Venstres Ungdom til lyd for at tillade polygami.

Et bryllup behøver ikke automatisk resultere i, at parret lever i tosomhed, mener medlemmer af Radikal Ungdom og Venstres Ungdom. De vil gøre polygami tilladt. (© Stock Exchange)

Hvem siger, at man ikke kan leve lige så lykkeligt, eller måske endda lykkeligere i et polygamt forhold? Et ekstra sæt hænder i hjemmet kan måske endda få hverdagens mange gøremål til at glide lidt lettere.

Medlemmer af Radikal Ungdom og Venstres Ungdom slår derfor til lyd for, at polygami legaliseres, men ungdomspolitikerne stiller samtidig en række krav.

Hvis en gift mand finder kærligheden hos endnu en kvinde, skal den kvinde han har giftet sig med først sige god for, at der kommer endnu en kvinde i hjemmet. Og retten til polygami skal gå begge veje, så både mænd og kvinder kan giftes med flere, lyder det fra medlemmer i de to ungdomsorganisationer.

Klart samtykke fra ægtefælle

- Vi skal under ingen omstændigheder åbne lovgivningen for et ægteskab, der kan være undertrykkende for nogen part. Den første ægtefælles helt klare samtykke skal foreligge, og hvis der er mistanke om, at en ægtefælle bliver tvunget, skal ægteskabet afvises. Der må også tages hensyn til eventuelle børn i familien. Det er også oplagt at lette adgangen til skilsmisse i ægteskaber med polygami, fortsætter Asser Gregersen fra Radikal Ungdom.

- Det er muligt, at vi ikke selv har lyst til at dele vores egne ægtefæller, men det betyder jo ikke at vi skal forhindre andre som har lyst til at gøre det - og som måske allerede gør det. Det her handler om frihed og om ikke at stille unødvendige forhindringer i vejen for kærligheden, siger Rolf Liljegren fra Venstres Ungdom.

Kun de to bliver beskyttet

Retsordfører for Radikal Ungdom, Asser Gregersen, er helt enig.

- Den nuværende lovgivning forhindrer, at partnere i forhold hvor tre eller flere reelt lever i et polygamt forhold bliver lige beskyttet. To af partnerne er typisk gift og modtager alle fordelene og alle beskyttelserne i vores lovgivning, mens den tredje part står udenfor og bliver stillet meget ringe. Det er et helt unødvendigt socialt problem, som vi nemt kan fikse. siger han.

Medlemmer af Venstre Ungdom har tidligere foreslået, at forbuddet mod polygami bliver fjernet. I den kommende weekend skal medlemmerne af VU tage stilling til, hvorvidt sagen skal være officiel del af ungdomsorganisationens politik.

Facebook
Twitter