Unges cafe-penge er frås, mener de radikale

I dag får alle 18-19-årige studerende, der bor hjemme hos mor og far, 1355 kroner om måneden i SU. Men det beløb skal sættes ned med 300 kroner, mener Det Radikale Venstre. Det er et af punkterne i de radikales eget forslag til en finanslov, som partiet fremlægger i dag.

I dag får alle 18-19-årige studerende, der bor hjemme hos mor ogfar, 1355 kroner om måneden i SU. Men det beløb skal sættes ned med300 kroner, mener Det Radikale Venstre. Det er et af punkterne i deradikales eget forslag til en finanslov, som partiet fremlægger idag.

- Vi ved godt, det er kontroversielt, men vi vil altså hellerebruge penge på indhold end forsørgelse, siger finansordfører MortenHelveg til Berlingske Tidende.

Forslaget om at beskære de såkaldte cafe-penge til ungestuderende vil give en årlig besparelse på 350 millioner kroner.Penge, der i stedet skal bruges på øget ulandsbistand, forskning ogskattelettelser.

De radikale mener sagtens, de unge kan undvære 300 kroner ommåneden, da de normalt ikke har nævneværdige faste udgifter.

Udover Su'en vil de radikale blandt andet også pille ved deældres særrettigheder, benzin- og dieselafgiften og fradraget påfagligt kontingent.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter