Ungt håb forlader DF: 'Morten kan ikke genrejse det her'

Kristoffer Hjort Storm mener, at partiet er kommet i en selvdestruktiv spiral.

Kristoffer Hjort Storm er fortid i Dansk Folkeparti.

Kristoffer Hjort Storm er fortid i Dansk Folkeparti. Han tror ikke længere på projektet med at genrejse partiet.

- Der er sket nogle ting, man ikke kan ændre på. Vi har fået en kultur, der er selvdestruktiv, og vi kan ikke vende den spiral, vi er kommet i, siger Kristoffer Hjort Storm, der er medlem af byrådet og rådmand for Senior og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune for Dansk Folkeparti.

- Jeg har stor respekt for Morten (Messerschmidt, red.) og synes, han er en rigtig dygtig politiker. Men et parti er mere end sin formand. Og Morten kan ikke genrejse det her.

Hjort Storm var ellers selv med til at stemme på Morten Messerschmidt som ny formand for DF i januar.

Efter kommunalvalget i efteråret 2021 pegede Morten Messerschmidt på den nordjyske rådmand som en af partiets talenter.

- I Aalborg har vi en Kristoffer Storm, der har konstitueret sig som rådmand på trods af et dårligt valg, sagde Morten Messerschmidt 24. november til TV2 News.

Men til trods for roserne fra den nye formand for Dansk Folkeparti, så ser Kristoffer Hjort Storm sig ikke som en del af løsningen for partiet.

- Jeg er overbevist om, at der er nogle andre, der skal løse den opgave. Det er ikke mit bord. Jeg er ked af at skulle melde mig ud, men jeg føler ikke, det giver noget godt længere, siger han.

- Det slider mig som menneske og person, og derfor vælger jeg at sige tak nu, mens jeg kan gøre det med ro i sindet i stedet for at blive og blive endnu mere nedslidt.

Overvejelserne har han gået med længe, fortæller han. Men han ville gerne på den anden side af folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i onsdags, fordi han først ville hjælpe partiet med valgkampen.

Screendump fra Facebook.

I et opslag på Facebook tilføjer Hjort Storm, at han har nydt sin tid i sin lokalforening - faktisk så meget, at han sammenligner det som at være i et forhold.

- Men nogle gange sker der det i et forhold, at man udvikler sig forskelligt.

Han beholder sit mandat i både byrådet og regionsrådet i Nordjylland og tror på, at han kan gøre en endnu bedre indsats, nu hvor han ikke længere er medlem af Dansk Folkeparti.

Ifølge partiets pressechef, Erik Bjørn Møller, skal formand Morten Messerschmidt ikke udtale sig om byrådsmedlemmets exit, og han henviser i stedet til politisk næstformand og Folketingsmedlem Réne Christensen.

Den garvede DF'er ærgrer sig over Kristoffer Hjort Storms beslutning, men han understreger, at ingen broer er brændt.

- Vi har haft et godt samarbejde, og han har gjort det fantastisk godt i det nordjyske. Vi brænder ingen broer, og jeg fornemmer heller ikke, at han brænder nogle, så det kan være, vores veje krydses igen, siger han.

René Christensen, der sidder i Folketinget for DF og partiets hovedbestyrelse, understreger, at ingen broer er brændt, efter Kristoffer Hjort Storms udmeldelse. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

Christensen, der udover at sidde i Folketinget og hovedbestyrelsen også er byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, afviser beskyldningen om, at DF er et projekt, der ikke kan genrejses.

- Vi er jo ikke fuldstændigt væltet. Dansk Folkeparti har været ude i lidt blæsevejr, og nu er vi i gang med at lave vores Dansk Folkeparti 2.0, lyder det fra partiets politiske næstformand.

Christensen vil ikke omtale partiets kultur som "selvdestruktiv", men han anerkender, at der på det seneste har været tumultarisk.

- Jeg vil ikke sige, den er selvdestruktivt, men der har været en masse roderi. Det har han da ret i, lyder det fra den garvede DF'er.

Endnu en runde med uro

Udmeldingen fra Kristoffer Hjort Storm, der indtil sin udmeldelse fra Dansk Folkepartis var deres højst placerede byrådsmedlem i landet, kommer oven på et par dages uroligheder i toppen af Dansk Folkeparti på Christiansborg.

Kristian Thulesen Dahl, der er tidligere formand og nu forsvarsordfører for partiet, dukkede aldrig op til partiets valgfest onsdag aftenChristiansborg efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

En folkeafstemning, der forresten ikke faldt ud til partiets fordel, efter de havde anbefalet et "nej", og danskerne kvitterede med at stort "ja".

Kristian Thulesen Dahl valgte ikke at deltage til DF's fest efter afstemning om forsvarsforbeholdet. Det udløste en del ballade. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

Thulesens Dahls fravær kaldte hans efterfølger - partiets formand - Morten Messerschmidt "helt vildt mærkeligt". Det samme gjorde partistifter Pia Kjærsgaard.

Og så blandede partiets tidligere næstformand og nuværende folketingsmedlem Søren Espersen sig.

- Det er ikke i orden, at Messerschmidt og Kjærsgaard kalder det for mærkeligt. Folk har ingen mødepligt til at komme til fester og udflugter. Vi har mødepligt i vores gruppemøder, sagde Søren Espersen.

Og det er absolut ikke første gang, at der er uro i Dansk Folkeparti. Bare i 2022 har partiet fået ny formand, efter Thulesen Dahl meldte sin afgang ovenpå et kommunalvalg, der gik langt fra, som partiet havde håbet.

Siden har seks folketingsmedlemmer forladt partiet, og det er fløjet rundt med beskyldninger om blandt andet et dårligt arbejdsmiljø på partigangen på Christiansborg.