Universitet tilbyder ny spindoktor-uddannelse

Vi kan give kommende politiske rådgivere et bedre udgangspunkt end i dag, lyder det fra Roskilde Universitet.

Peter Arnfeldt er tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V) og en af de bedst kendte politiske rådgivere herhjemme. Her er han foran Skattekommissionen i 2012. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Går du rundt med en spindoktor eller en anden form for politisk rådgiver i maven, har Roskilde Universitet (RUC) med egne ord skræddersyet en ny kandidatuddannelse til formålet.

Universitetet vil uddanne politiske rådgivere, der kan træde ind og arbejde i de internationale krydsfelter, der findes i landets ministerier, kommuner, interesseorganisationer med videre.

- Det er ikke fordi, at vi har dårlige politiske rådgivere i dag, men jeg tror på, at vi kan give vores kommende politiske rådgivere et bedre udgangspunkt, siger Bodil Damgaard, der er lektor og studievejleder på uddannelsen, der får navnet International Public Administration and Politics (IPAP).

Kandidater skal klædes endnu bedre på

RUC har ambitioner om at byde ind med en ny rådgiver, som har en bedre forståelse for det internationale perspektiv, lyder det.

Bodil Damgaard peger på, at flere og flere problemstillinger i dag overlapper resortområder i ministerier og omhandler flere forskellige lande.

- Der tror jeg på, at vi kan klæde vores kommende kandidater bedre på. Jeg siger ikke, de bliver klædt dårligt på i dag, men vi kan klæde dem endnu bedre på. Policy-problemer stopper ikke ved ministergrænsen, kommunegrænsen eller landegrænsen, siger hun.

Ikke kun for kommende spindoktorer

Ansøgningsfristen til den nye uddannelse er 1. april, og RUC afholder i morgen klokken 13.00 et informationsmøde for interesserede.

Og man skal ikke undlade at søge ind på uddannelsen, selvom man ikke drømmer om at blive særlig rådgiver for en dansk toppolitiker, lyder det.

- Det er bestemt ikke kun spindoktorer, vi er ude efter.

- Det er embedsværk og organisationer, der har brug for kandidater, som ikke kun skal vide noget om reel sagsbehandling, men som også skal kunne flytte sig, siger Bodil Damgaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter