Uretfærdigt at tvinge ledige til at hæve pensionen

Nu melder flere andre sig med kritiske røster overfor reglerne om kapitalpension og kontanthjælp - og Socialdemokraternes afvisning.

Nu melder flere andre sig med kritiske røster overfor reglerne om kapitalpension og kontanthjælp - og Socialdemokraternes afvisning. (Foto: Torben Klint © Scanpix)

Folk der ryger på kontanthjælp, når de mister deres dagpengeret, skal efter et halvt år hæve deres kapitalpension og bruge den, før de kan få kontanthjælp igen.

3F opfordrer regeringen til at ændre reglerne, men det afviser Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Nu melder flere andre sig også med kritiske røster overfor reglerne og Socialdemokraternes afvisning.

- Det er simpelthen uanstændigt. Det kan ikke være rigtigt, at man skal rammes på grund af arbejdsløshed nu og sidenhen i sin alderdom, siger FOA-formand, Dennis Kristensen.

Pensionsopsparing skal bruges på pension

Også på gangene på Christiansborg rystes der på hovedet.

- Det er da forkasteligt. Det gør folk fattige nu, men også i fremtiden. Man har bedt folk om at spare op til alderdommen. Det har de gjort, og så bliver de bedt om at bruge dem nu i stedet. Jeg synes, at pensionsopsparingen skal bruges på pensionen, siger Jørgen Arbo-Bæhr fra Enhedslisten.

Hvis du har en privat pension, kan den ikke gøres urørlig. Har man derimod kapitalpension gennem sin overenskomst eller arbejdsgiver, er det dem, der bestemmer, om pensionen kan hæves i utide.

FacebookTwitter