USA afgør Liberal Alliances udenrigspolitik

Formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, slog fast i Debatten på DR2 torsdag aften, at partiets udenrigspolitik går ud på at følge amerikanerne.

I 2011, da Liberal Alliance blev valgt ind i Folketinget, havde partiet ikke nogen udenrigspolitik.

- Det er regeringen, der fører Danmarks udenrigspolitik, så vi støtter de beslutninger, regeringen træffer, sagde partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, til Politiken tilbage i 2011.

Det har Liberal Alliance så fået i dag. Det understregede partiets formand og integrationsordfører, Anders Samuelsen, i Debatten på DR2 torsdag aften, hvor emnet var det danske engagement i koalitionen mod Islamisk Stat.

Følger det amerikanerne beder os om

Partiets politik er dog ikke blevet selvstændigt videreudviklet til andet, end at den følger USA's udenrigspolitiske linje.

Vært Clement Kjersgaard spurgte partiformanden om, hvornår partiet har fået sig en udenrigspolitik. Her lød svaret:

- Nu har vi siddet i Folketinget i tre år, og selvfølgelig har vi også en udenrigspolitik. Vores udenrigspolitik er, at vi følger det, amerikanerne beder os om, sagde Samuelsen.

USA er vigtig bannerfører

Partiformanden mener, det er vigtigt, vi har USA som bannerfører på udenrigspolitikken, fordi de har styrken og et bedre overblik, end vi har i Danmark til at sige, 'nu er det på tide, vi gør noget'.

- Så siger Liberal Alliance, at det er vi med på, sagde Samuelsen og refererer til, at vi i Danmark er gået med i en amerikanskledet koalition, der sender bomber ned i Irak og Syrien.

Clement Kjersgaard ville vide, om han havde forstået partiets politik korrekt: At fordi amerikanerne deler vores værdier, og fordi de ved mere, end vi gør, så skal vi gøre, som de gør, spurgte værten.

- Helt sikkert, svarede Anders Samuelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk