V: Asylansøgere skal ikke i arbejde

Integrationsordfører Marcus Knuth (V) afviser, at asylansøgere nødvendigvis skal ud på arbejdsmarkedet.

Integrationsordfører i Venstre, Marcus Knuth, mener, at man bør koncentrere sig om at få flygtninge i arbejde - ikke asylansøgere

Som asylansøger har man i dag mulighed for at komme i ordinært job. Det er der bare kun ganske få, der gør. Sidste år fik kun 31 asylansøgere tilladelse til at tage et almindeligt job. Et tal, som bekymrer Socialdemokraterne og Radikale Venstre, men tilsyneladende ikke regeringspartiet Venstre.

- Asylansøgere skal ikke ud på det almindelige arbejdsmarked. Flygtninge med ophold skal ud på arbejdsmarkedet, men ikke nødvendigvis asylansøgere, som i sagens natur afventer, om de overhovedet får tilladelse til at blive i landet, siger integrationsordfører for Venstre, Marcus Knuth.

Marcus Knuth vil hverken be- eller afkræfte om de gældende regler, der gør det muligt for asylansøgere at tage job, så skal afskaffes.

Men spørger man Socialdemokraterne og Radikale Venstre, så mener de, at man bør rydde de barrierer af vejen, som spænder ben for, at asylansøgerne kan komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

- Det er ikke motivationen - det er barriere, der forhindrer asylansøgerne, og det skal vi have lavet om på. Vi skal have asylansøgere i job fra dag et, siger udlændinge og integrationsordfører i Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen.

Og det er integrationsordfører Dan Jørgensen (S) enig i. Han mener, at man bør udnytte den arbejdskraft, som asylansøgerne kommer med.

- Lige nu har vi kæmpe udgifter til de her mange asylansøgeres ophold. Det ville da være meget bedre, hvis de gik ud og fik et job, så de kan bidrage til samfundet, lyder det fra Dan Jørgensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk