V-bagland skoser Claus Hjort: 'Der kommer ikke noget konstruktivt ud af at vaske sit undertøj i fuld offentlighed'

Flere medlemmer af Venstres bagland vil have stoppet uroen, der foregår for åbne mikrofoner.

Claus Hjort Frederiksen efter Venstres pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet i fredags. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Venstre-profilen Claus Hjort Frederiksen bør holde sin kritik af partiets næstformand, Kristian Jensen, internt i partiet. Sådan lyder det fra flere sider i Venstres bagland.

- Partiets indre liv er noget, vi diskuterer internt. Der kommer ikke noget konstruktivt ud af at vaske sit undertøj i fuld offentlighed, siger Anders G. Christensen, der er medlem af Venstres hovedbestyrelse.

Han bakkes op af Poul Østergaard, der er formand for kommuneforeningen Venstre Mors og medlem af hovedbestyrelsen:

- Sådan nogle centrale emner tager man ikke op offentligt, siger han.

Stikpiller fra Hjort til Jensen

Meldingerne fra Venstres bagland kommer, efter at Claus Hjort Frederiksen internt på partiets sommergruppemøde fredag opfordrede næstformand Kristian Jensen til at trække sig, efter Kristian Jensen havde udtalt sig mod formanden Lars Løkkes Rasmussens kurs i et interview med Berlingske.

Til avisen afviste Kristian Jensen Lars Løkke Rasmussens idé om et muligt regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, som han luftede i løbet af valgkampen. Men under partiets pressemøde på sommergruppemødet fredag trak Kristian Jensen så i land:

- Jeg kan forstå, at der er rigtig mange i folketingsgruppen, og det noterer jeg mig naturligvis, der mener, at min analyse i Berlingske burde være givet til gruppen og ikke andre steder. Det tager jeg til efterretning, sagde han.

På Venstres pressemøde ved det netop overståede sommergruppemøde forklarede Kristian Jensen, at han ikke så nogen årsag til udskiftninger på hverken formands- eller næstformandsposten i Venstre.

Det forhindrede dog ikke Claus Hjort Frederiksen i offentligt at gentage sin opfordring til Kristian Jensen efter pressemødet:

- Jeg synes, det er uholdbart, at vi har en næstformand, der underløber partiets formand med politiske udmeldinger, lød det fra Venstre-profilen.

I aftes erklærede Claus Hjort Frederiksen så på sin Facebook-profil, at det delte formandskabs tid i partiet er forbi. En aftale, der ellers blev lavet mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i 2014.

- På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs, blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs, skrev Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at få et interview med Claus Hjort Frederiksen.

Mere fokus på politik frem for personer

Claus Hjort Frederiksen gør ikke partiet nogen tjenester ved at melde sådan ud på Facebook, lyder det fra Torben Skytte Raahede, der er kredsbestyrelsesformand i partiets kreds i Indre By i København.

- Han rokker for meget ved båden, nu hvor vi skulle til at tale politik i stedet for at tale om personer. Og det synes jeg måske, at han skulle holde sig for god til, siger han.

Samme melding kommer fra Leif Krarup, der er formand for Venstre i Region Syddanmark og medlem af forretningsudvalget:

- Det bliver en debat, der kommer til at handle om personer i stedet for om politik, og jeg synes, at vi skulle til at koncentrere os om det politiske i stedet for.

Claus Hjort Frederiksen fastholdt efter pressemødet i fredags på Venstres sommergruppemøde sin kritik af Kristian Jensen.

Bagland: Delt formandskab holder stadig

Ifølge flere fra baglandet holder det delte formandskab fortsat, indtil der bliver givet en anden melding fra formanden Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg konstaterer, at vores formand ikke har sagt, at det delte formandskab er slut. Derfor betragter jeg det ikke som slut, siger Bjarne Pedersen, der er medlem af partiets hovedbestyrelse.

- Jeg er sådan set lidt ked af, at han (red. Claus Hjort Frederiksen) rejser den diskussion, fordi jeg synes, jeg hørte Lars Løkke og Kristian Jensen på pressemødet bekræfte, at aftalen fungerer og kører fortsat. Og det synes jeg sådan set også er det bedste, vi kan gøre fremadrettet, siger Leif Krarup, der er formand for Venstre i Region Syddanmark.

Ifølge næstformand Kristian Jensen, er der heller ikke noget om snakken:

- En aftale mellem to personer kan naturligvis ikke ændres af en tredje, understreger Kristian Jensen skriftligt over for P4 Midt & Vest og uddyber:

- Der er ikke noget, der er ændret noget i forhold til formandens og næstformandens position i partiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk