V: Bødskov må garantere syriske flygtninges hjemsendelse

Venstre mener, at justitsministeren må garantere, at syriske flygtninge bliver sendt hjem, når krigen er slut.

- Når krigen i Syrien er slut, skal disse mennesker sendes hjem igen. Der vil jeg have en garanti fra justitsministeren på, at han aktivt går ind og hjælper disse mennesker tilbage, siger Inger Støjberg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Venstre så allerhelst, at Flygtningenævnet havde beholdt den individuelle vurdering af de syriske flygtninge i stedet for - som nævnet besluttede onsdag - at give automatisk asyl, hvis flygtningene kommer fra nogle af de mest voldsramte områder i Syrien.

Men når nu Flygtningenævnet har besluttet at ændre praksis, vil partiets integrationsordfører Inger Støjberg have regeringen og justitsminister Morten Bødskov (S) på banen.

Vil følge det tæt

- Når krigen i Syrien er slut, skal disse mennesker sendes hjem igen. De skal hjælpes tilbage. Der vil jeg have en garanti fra justitsministeren på, at han aktivt går ind og hjælper disse mennesker tilbage, når der er fred.

- Det er klart noget af det, vi vil følge tæt: At de reelt bliver hjulpet hjem, siger Inger Støjberg.

Er ikke enig med Flygtningenævnet

Hun havde foretrukket, at den individuelle vurdering af de syriske flygtninge var fortsat, men at man i stedet havde speedet behandlingen af de enkelte sager op.

- Der er ingen tvivl om, at vi står overfor en forfærdelig humanitær katastrofe, men jeg er ikke enig i Flygtningenævnets afgørelse her, siger Inger Støjberg.

- Jeg mener, at man i stedet skal lave en procedure, hvor man gennemgår sagerne meget hurtigere, men at det stadig beror på en individuel vurdering. Det er den praksis, vi normalt bruger i Danmark, og den synes jeg, at vi skal holde fast i.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk