V-folketingsmedlem til Ny Alliance

Leif Mikkelsen har besluttet at forlade Venstres folketingsgruppen for at blive medlem af det nye parti Ny Alliance.

Leif Mikkelsen siger farvel til Venstre og goddag til Ny Alliance. (© Venstre)

Venstres folketingsgruppe har mistet et medlem til Naser Khaders nye parti Ny Alliance. Leif Mikkelsen meddelte for kort tid siden ved et gruppemøde i partiet Venstre, at han ikke længere vil være med i Venstre, men går til Ny Alliance.

Det var en fattet men bevæget Leif Mikkelsen, der foran Venstres gruppeværelse informerede pressen.

- Jeg har et værdisæt, som jeg har haft med i politik om højt til loftet, frihed og den slags. Vi så loftshøjden under skattedebatten i går. Jeg har set det omkring 10. klasses-debatten. Jeg har set, at de her værdier måske kunne lyse stærkere i et nyt parti, og derfor har jeg truffet beslutningen, sagde Leif Mikkelsen.

Dårligt behandlet

Leif Mikkelsen understregede, at han ikke vil "kaste skidt" på Venstre, som han har været en del af i 40 år.

Men det er en kendt sag, at han har følte sig dårligt behandlet af partitoppen, siden han blev frataget sit kommunale ordførerskab sidste efterår. Det skete, fordi han udtrykte kritik af den politiske kurs og debatkulturen i Venstre. En kritik, som partifællen beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen kaldte for partiskadelig virksomhed.

Overraskelse for Fogh

Leif Mikkelsens exit kom tilsyneladende som en overraskelse for statsminister Anders Fogh Rasmussen.

- Leif Mikkelsens beslutning er lidt uforståelig, men det er hans egen afgørelse, siger statsministeren, der ikke forventer, at andre V-medlemmer vil slutte sig til Naser Khader.

Facebook
Twitter